India: Pikeun ngalawan ngalawan malnutrisi, Perdana Menteri nyauran pikeun perhatosan Séptémber salaku "Poshan Abhiyan" | Warta India

NEW DELHI: Dina kampanye ngalawan kurang gizi Perdana Menteri Narendra Modi disebut Minggu pikeun nitenan bulan Séptémber salaku " ti Poshan Abhiyan ".
"Ayeuna, kurang kasadaran, kurang gizi mangaruhan kulawarga sareng kulawarga anu beunghar. Sabulan bulan September bakal dianggap salaku "Poshan Abhiyan" di sapanjang nagara, "saur anjeunna dina bulananna" Mann. Ki Baat "Program.
"Salaku bagian tina kampanye" Poshan Abhiyaan ", urang bakal ngalangkungan rupa-rupa pendekatan ilmiah, ngalawan manéh malnutrisi sareng ngadamel inisiatif ieu gerakan massa," tambah Perdana Menteri.
Ngingetan inisiatif "Mutthi Bhar Dhaanya", Perdana Menteri nyatakeun yén "prakarsa na Mutthi Bhar Dhaanya "Kungsi tos janten gerakan anu ageung pikeun Nashik . Salila periode panen, para karyawan Anganwadi ngumpulkeun sababaraha sakur tina sésa ti urang. Gandum ieu dianggo pikeun nyiapkeun katuangan panas pikeun murangkalih sareng awéwé. "

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India