Aljazair: Dirjen Kaamanan Nasional dipecat - JeuneAfrique.com

Kapala Direktorat Jaminan Nasional Kaamanan Nasional (DGSN), Abdelkader Kara Bouhadba, dipecat dina Agustus 24. Numutkeun sumber kaamanan, miang kapaksa ieu dihubungkeun sareng jostling anu maot di lawang konsér konsér Soolking di Algiers.

leuwih saeutik tujuh bulan saatos janji anjeunnaAbdelkader Kara Bouhadba parantos disaurkeun pikeun ngadamel kartu na. Laku Présidén Abdelkader Bensalah parantos "nunjuk Kalifa Ounissi" pikeun ngagentos anjeunna, numutkeun hiji pernyataan ti kapersidenan.

Teu aya alesan resmi anu parantos dibéré parobahan ieu di kepala DGSN, anu ngawaskeun rupa-rupa jasa pulisi. Tapi pemecatan ieu asalna sababaraha jam saatos mundurkeun Menteri Kabudayaan, Meriem Merdaci, dua dinten saatos maotna lima pamuda di scramble di lawang konser ku rapper Soolking, di Algiers.

Palayanan kaamanan dikritik

Sumber anu nyarioskeun yén kaamanan éta diilangkeun Abdelkader Kara Bouhadba, anu dingaranan dina bulan Pebruari, "dihubungkeun ka konsér Soolking". Seueur anu pangguna Internét hususna nyalahkeun gagalna jasa kaamanan saatos saurutan scramble di Stadion 20-Agustus - salah sahiji pangkolotna nagara - dimana konsérna parantos dimimitian.

Kantor jaksa di Algiers ngumumkeun pambukaan panalungtikan pikeun "nangtoskeun tanggung jawab sareng kaayaan kacilakaan ieu."

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique