Siswa Afrika: operasi seduction of Quebec - JeuneAfrique.com

Murid di Conakry, dina 2015 (ilustrasi poto). Nuju youssouf Bah / AP / SIPA

Pikeun nahan seueur urang asing anu nembé lulus ti paguron luhur Quebec, pamaréntahan parantos naremkeun kaayaan pikeun kéngingkeun ijin tempatna.

Unggal taun sakola, aranjeunna sababaraha rébu calik dina bangku paguron luhur Quebec. Asalna ti Maghreb sareng sub-Saharan Afrika, aranjeunna mimiti milarian latihan dina salah sahiji lingkungan padamel anu terhormat di dunya. Université de Laval, University of Montréal (Udem), Universitas Quebec, Montréal (Uqam), tapi ogé Universitas McGill sareng Concordia pikeun Anglophones ... Reputasi lembaga pendidikan tinggi Quebec sacara ogé diadegkeun.

elites

Dibikeun biaya anu dieusi - dugi ka sababaraha puluhan rébu pér taun - ukur elit anu tiasa ngirim turunanana. Aranjeunna diajar bisnis, keuangan, administrasi atanapi rékayasa. Aranjeunna hirup séhat, ngabagi waktos na antara kelas, kamungkinan padamelan sareng olahraga atanapi kagiatan budaya. Unggal paguron luhur biasana gaduh

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique