Jair Bolsonaro matak pikaresepeun tina awak Brigitte Macron

Présidén Perancis Emmanuel Macron sareng Présidén Brasil Jair Bolsonaro dina rapat sidang G20 di Osaka, 28 Juni 2019. (JACQUES WITT / AFP)

Menteri pendidikan Brasil parantos, paralel, ngahina présidén Perancis dina Twitter, nyauran anjeunna "cretin opportunistic". Pernyataan anu tiasa mangrupikeun tegangan sakedik antara Brasilia sareng Paris.

Présidén Brasil Jair Bolsonaro ngesahkeun Minggu Facebook urang 25 koméntar anu nyinggung pikeun Brigitte Macron, sedengkeun salah saurang menteri kasebut ngarawat Emmanuel Macron tina "Buletin Opportunistic".

Serangan anu teu pernah aya kieu nandakeun émosiasi anu jelas dina tegangan antara Brasilia sareng Paris, disorot dina dinten-jaman ayeuna ku tekenan anu diusahakeun ku Perancis, anu nampi gempungan G7, Jair Bolsonaro pikeun tindakan ngalawan kahuruan anu dramatik di Amazon.

"Entong isin isin bodo"

Bolsonaro ngaréspon kana hiji pos anu matak nyenangkeun fase tina awéwé Perancis anu munggaran - muncul dina poto anu henteu pikaresepeun - ku ngabandingkeunana tina Michelle Bolsonaro (37 taun), sinar dina poé investasi salakina.

"Anjeun ayeuna ngarti naha Macron ngudag Bolsonaro? " dibaca urang salajengna ka poto dua pasangan présidén. "Éta timburu Macron, kuring bet", nyerat pangguna, Rodrigo Andreaça.

"Tong nyalahkeun bodo - MDR ["Pupusna seuri"] », koméntar Présidén Bolsonaro salaku rujukan ka pasangan Perancis na.

Ditanya ku AFP naha pos ieu dikaluarkeun ku kepala nagara nyalira, juru juru istana présidén Planalto ngan saukur ngawaler: "Kami henteu mairan. "

Sumber: HTTPS: //www.nouvelobs.com/monde/20190826.OBS17546/jair-bolsonaro-se-moque-du-physique-de-brigitte-macron.html