DRC: Pariksa ulasan dina Senén 26 ieu Agustus 2019 - Afrika

- Warta anu dikawasa ku publikasi pamaréntahan Sylvestre Ilunga Ilunkamba anu diarepkeun gawang-gempa Kongresi ti saprak pelantikan Felix Tshisekedi ka kantor pangluhurna.

"Tshisekedi: Pamaréntah anu munggaran diterbitkeun", ngumumkeun AFRICANEWS. Ditunggu-tunggu, tim pamaréntah munggaran jaman Fatshi tungtungna ngantepkeun bersalin dina awal subuh, énjing sateuacan penerbangan Présidén Républik ka Jepang. Dina total, anggota 66, lalaki 55 sareng awéwé 17, anu, dina pimpinan PM Sylvestre Ilunga, bakal gancang damel.

AFRICANEWS nyatakeun yén sadaya propinsi anu ditunjuk sacara sah. Awéwé henteu sanés, kalebet jalma anu cacad.

Saatos ieu publikasi, tim Perdana Menteri Ilunga Ilunkamba bakal dipasihan ka Majelis Nasional. Di dinya, timbalan nasional bakal ngadangu program pamaréntahan sareng saatos aya debat, upami program ieu ditampi, pamaréntahan bakal investasi.

Prosperitas nyebarkeun hiji refleksi Jean-Pierre Kambila Kankwende, bagian tina koalisi FCC-CACH. Kiwari kasauran yén Congolese anu sieun kaleungitan beurat kauangan pamaréntahan Ilunkamba kedah mikir ngeunaan naon anu bakal ngarugikeun urang hiji atanapi sababaraha perang anu bakal ngajala jalma anu resep nyandak prapta anu saatos hilap. Milarian koherensi sareng perdamaian di DRC bernilai sababaraha ratus juta franc.

Pikeun Pak Kambila, dina kaayaan DRC ayeuna, patarosan anu paling relevan kedah efektifitas pamaréntahan. Tiasa tim 65 jelema janten efektif? Dina jawaban anu enya, upami urang nganggo pendekatan anu saé dina pamilihan sumber daya manusa, manajemén, ngawaskeun sareng kontrol. Kukituna penting pikeun ngajak sareng, langkung-langkung, pikeun ajak Perdana Menteri pikeun mendakan cara anu paling éfisién pikeun manajemén anu paling méré efisiensi pikeun pamaréntahanana.

FUTURE ngalaporkeun yén, nurutkeun Perdana Menteri, inovasi pangbadagna ngeunaan tokoh anyar jalma anu henteu pernah janten menteri dina kahirupanna. Aranjeunna ngagambarkeun 76,9% ngalawan 23%. Salaku tambahan, aya Kementrian anu ditugaskeun pikeun jalma anu cacad (PWH) sareng jalma anu werit sanésna. "Ieu pangalaman saluyu anu munggaran dina DRC sareng nyandak waktos antara sadaya platform pikeun méréskeun naon anu bakal ngahalangan kohesi, sabab di dieu urang gaduh pamaréntah anu bakal ngawujudkeun visi. Présidén Républik, ngeunaan parobihan anu dimimitian ayeuna, "saur Perdana Menteri, anu janji bakal usaha pikeun ningkatkeun kaayaan hirup warga Kongoléa, sabab éta mangrupikeun tujuan pamaréntah.

CONGO NEW nyatet yén pikeun ngahontal programna "dijual" ka pamilih salami kampanye pamilihan, Félix-Antoine Tshisekedi badé mingpin tim pamaréntah diwangun ku "umat suci", menteri anu henteu ngajalankeun pariuk sareng periuk di tukangeunana, jalma-jalma anu henteu milu milu sumber-sumber DRC atanapi anu henteu nyayogikeun pananganna kana peti kopi, atanapi anu henteu teu aya leungeun anu diasuh ku getih.

St Theodore Ngangu Ilenda


(TN / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo