Pangobatan 3 salian pangobatan hipotiroidisme - Ningkatkeun Kaséhatan anjeun

Milarian ubar pikeun hipotiroidisme? Kami sering hoyong milari sababaraha ubar anu sederhana sareng alami pikeun ningkatkeun kualitas hirup urang sareng ngalengkepan perawatan hipotiroidisme.

Dina artikel ieu, kami nawiskeun anjeun persis pilihan anu anjeun pilari. Anjeun bakal tiasa ngamajukeun kesejahteraan anjeun sareng dina waktos anu sareng, merangan gejala-gejala tertentu sapertos kacapean, buuk rambut, insomnia atanapi kabebeng.

Naon ari hypothyroidism?

La kelenjar tiroid penting pisan pikeun kaséhatan. Mémang, éta baé anu ngahasilkeun hormon anu ngatur métabolisme. Éta ogé campur tangan dina seueur fungsi organisasi kami. Ieu sababna gejala hipotiroidisme mangaruhan sababaraha bagian awak.

Hipotiroidisme lumangsung nalika tiroid henteu aktif. Hasilna, henteu ngahasilkeun cukup hormon. Pikeun nangtukeun diagnosis masalah ieu, dokter kedah ngalaksanakeun tés getih kanggo parios téroxine (T4) sareng thyrotropin (TRH).

Nanging, aya pendapat anu béda ngeunaan naon anu dianggap patologis. Salaku tambahan, sakapeung, sababaraha daérah anu kapangaruhan janten normal deui saatos bari.

Ogé baca: Fisiologi tiroid

Perawatan ngalawan hypothyroidism

Kanggo ieu, dokter sok ngandelkeun tes getih ogé gejala anu disampaikan ku pasien. Ti dinya, upami anjeunna nganggap éta luyu, anjeunna bakal resep ubar anu ngandung hormon tiroid pikeun ngatasi defisit na.

Salian nuturkeun nasihat sareng penilaian dokter, urang tiasa nuturkeun sababaraha tips mangpaat salaku suplemén pengobatan hipotiroidisme. Urang ogé tiasa nganggap éta minangka ukuran pencegahan upami urang gaduh predisposisi kana kasakit tiroid ieu.

Umpan lengkep pikeun hipotiroidisme

Ieu sababaraha ubar hipotiroidisme anu kabuktian anu tiasa pelengkap kana terapi ubar.

1. Dosis harian selenium

Di urang dewasa, selenium ngumpulkeun biasana dina tiroid. Kelenjar ieu peryogi selenium pikeun métabolisme hormon sareng ogé kakuatan antioksidan anu tinggi.

Tina sudut pandang ilmiah, paniliti nunjukkeun yén mineral ieu aya hubunganana. dina kasus hipotiroidisme otoimun (Panyakit Hashimoto) ka:

  • A réduksi dina tingkat antibodi
  • Perbaikan tiroid dina ultrasound
  • Kualitas kahirupan anu leuwih hadé pikeun sabar
  • Reureuh dina karusakan ocular dina kasus orbitopathy

Panaliti anu sami nyarankeun ngalaksanakeun selenium organik. Nanging, urang henteu tiasa nyandak suplemén ieu tanpa pangawasan anu ahli kaséhatan. Mémang, kaleuwihanna ogé bahaya pikeun kaséhatan.

Kusabab éta urang nawiskeun anjeun alternatif: kacang Brazil. Ieu cukup pikeun meakeun 2 per dinten pikeun ngajamin jumlah selenium yén awak urang peryogi, tanpa aya résiko pikeun kaséhatan urang.

2. Maca suplemén

Maca mangrupikeun akar asal Peruvian anu dihakan katuangan. Nanging, éta ogé kapanggih dina bubuk sakuliah dunya, berkat sipat émosional na salaku regulator hormonal.

Maca anu konéng parantos nunjukkeun efektivitas na dina gangguan tiroid sareng salila ménopause. Akar ieu ogé bakal ngahasilkeun kami tanaga pikeun ngalawan kacapean, gejala umum hipotiroidisme.

Pikeun meakeun maca salaku suplemén, urang kedah ngiringan indikasi sareng dosis produk. Urang kedah tumut ngartos yén merangsang éta. Éta sababna urang mamatahan anjeun ka sok mimitian ku dosis rendah sareng ningkatkeun deui laun.

3. Awas tina pameungpeuk iodin

Dua piring kedele

Pikeun ngalengkepan ubar urang pikeun hypothyroidism, urang henteu ngan ukur kedah séhat gizi ieu. Urang ogé kedah mertimbangkeun dahareun anu ngabahayakeun sareng tiasa aya dina diet urang sapopoé.

Aya tuangeun anu henteu saé dina jalma anu séhat tapi tiasa saé pikeun jalma anu aya hypothyroidism. Aranjeunna ngandung bahan anu disebut goitrogen anu nyerep nyerepyodium, penting pisan pikeun kaséhatan tiroid anu hadé.

Naon aranjeunna?

  • Kedele sareng turunanna (tahu, sambel, tempe, lésitin, jsb)
  • Éta pabrik
  • Crucifers : brokoli, kembang engkol, kol, lobak sareng turnip
  • Buah garing sapertos kacang pinus, almond sareng kacang
  • Sababaraha buah: strawberry, pir sareng peach
  • Bujo sareng kentang amis
  • Mustard
  • bayem
  • Siki hela

Ningali: Kale sareng sup bayem beunghar ku vitamin

Tungtungna, kalayan obat ieu ngalawan hypothyroidism, urang tiasa nguatkeun perlakuan sareng perhatosan kamajuan dina kahirupan urang sapopoé. Kalayan parobihan leutik dina diet urang, urang tiasa ningkatkeun fungsi tiroid.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/3-remedes-en-complement-du-traitement-de-lhypothyroidie/