DRC: Tinjauan pers Cina dina Selasa ieu 27 Agustus 2019 - Afrika

- Ngayakeun sagala rupa koméntar, hiji-hijina topik anu dipikaresep pikeun koran anu diterbitkeun dinten Salasa nyaéta publikasi saprak Senén daptar anggota pamaréntahan Ilunkamba I.

CENCO nelepon ka menteri pikeun ngabdi ka masarakat. Sakumaha judulna diajukeun LE PHARE. Ngabantosan kana warta kaluar pamaréntah, anjeunna ngalaporkeun, Konferensi Episkopal Nasional Kongo (CENCO), ngalangkungan Sekretaris Jenderal sareng juru juru bicara, rurusuhan ngingetan para menteri énggal. , Republik tugas civic kahiji maranéhanana, nyaéta kedahna di layanan masarakat.

Salawasna THE LIGHTHOUSE, ngeunaan publikasi daptar anggota eksekutif nasional masih judul: "Pamaréntah Ilunga I: padamelan atanapi tilelep". Ayeuna padamelan! "Pruara dina koran anu ngalaporkeun:" Ieu ungkapan anu digentoskeun ku Perdana Menteri dina awal subuh kamari Senén dina kecap pangenalan na dilakukeun dina awal publikasi pamaréntah pamaréntahan kahijina. "Di nagara ieu dimana sagala masalah-rasa teu aman, kamiskinan, padamelan, prasarana ... butuh solusi anu mendesak, wakil-wakil menteri, menteri nagara, menteri, sareng menteri-in-nungguan kedah turun damel sanés pamaréntahan ngagaduhan investasi. Majelis Nasional ", nyauran tabloid ieu.

L'AVENIR, sajauh anu dimaksud dina tulisanna anu judulna: "FCC MENYANGKEUN rasa luhur patriotisme Tshisekedi sareng Kabila".

Kanggo confrere ieu, "Tim pamaréntahan anyar, buah campuran antara generasi lami (27%) sareng anu énggal (76%), ngajantenkeun sadayana satuju sareng kakerasan Perdana Menteri, anu sami anu parantos ngasongkeun benang umum pikeun sebutan "Ministrables" Pamaréntah Republik dina kerangka Cach-FCC Coalition, parantos ngabantosan nyayogikeun nagara anu dipercaya ku jalma-jalma anu dipercaya sareng anu sanés janten halangan pikeun tujuan tujuan tujuan Pamaréntah ".

"Sylvestre Ilunga: nuju ngabaptis seuneu munggaran na! ", Ngémutan PROSPERITY. Dina tulisan ieu, koran nyarios, "Poé éta anjeunna moal nyalira di payuneun Perwakilan Nasional. Anjeunna sareng genep puluh genep teammate na, tightening, pasti, siku, kedah nunjukkeun kana naon anu kai, aranjeunna pamanasan.

Sareng teraskeun: "Nyarios Ilunga Ilunkamba, ti Sylvester, ti puncak umur 76 taun umur na sareng pangalaman panjang ékonomi sareng manajer anu dilisensikeun ka masarakat, disebut ngarumuskeun usulan beton pikeun kaluar ti P&P. Kongo kalongna kiwari, kasusahna sareng kakurangan rakyat na, khususna, sadaya serangan ulang-aling krisis pulitik buatan sareng recrudescence tina rasa henteu lega dina sakumna wilayah nasional.

Tanpa angkat tina visi Felix Tshisekedi, kapilih sareng nyatakeun Présidén Républik anu, waktosna, parantos ngagaduhan komitmen sacara lengkep pikeun bangsa, dina janggot sababaraha saksi ti sakumna dunya. sadayana, 24 Januari 2019, anjeunna bakal kedah jaga-jaga. Sareng, dina sumanget anu sami, henteu kedah ngaleuwihan wates anu dilacak ku Perjangjian Koalisi anu ditandatanganan dina wengi gedé 29 dina bulan Juli kamari di Hotel du Fleuve Kongo.

Anjeunna moal, kitu, leungiteun sadaya masalah penting bangsa anu sanés. Seksi didieu ka sadaya epiphenomena sapertos Ebola, campak, primér, pendidikan sékundér, sékundér sareng vokasional, kabutuhan sosial dasar sareng tungtutanana réa-réa rekonstruksi. , perindustrianna ogé dianggo deui gotong royong babarengan sareng sadayana bangsa sanés dunya dina katengtreman ”. PROSPERITY teras catetan: "Nampak panas ..."

Sedengkeun FORUM DES AS pikeun judulna bagian "Kalayan prioritasana masing-masing, Gilbert Kankonde (CACH) sareng Celestin Tunda (FCC), jajaran Pamaréntah payun."

Dina hal precedence dina Pamaréntah Ilunkamba, aya anu sapertos cohabitation sumanget, anjeunna nyatet. Pikeun FORUM AS, Wakil Perdana Menteri CACH / UDPS dituturkeun ku VPM FCC / PPRD. Ieu siga pasangan anu tiasa ngadukung kapala pamaréntahan bisi teu aya akibat.

Pikeun duanana, dua kapercayaan sareng pangalaman parantos dipilih. Gilbert Kankonde ngagaduhan kaabsahan putra UDPS putra-imah. Celestin Tunda Ya Kasende, saurang pengacara anu kasohor ti luhur tina Bar Bar 30 leuwih ti taun ogé dikenal salaku satia diantara satia Raïs KabIla, nganalisis koran ieu.

Boni Tsala T.


(BTT / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo