Kashmir, Uighurs, Rohingyas: naha nagara Arab sareng Muslim tetep cicingeun - JeuneAfrique.com

Nyanghareupan panyalahgunaan HAM di Asia Kidul sareng Tenggara ngalawan warga Muslim, kalolobaan nagara Maghreb sareng Wétan Tengah langkung milih ngahudangkeun pasangan ékonomi anu teu tiasa dielir, sapertos "pragmatik" diplomasi.

Otonomi otoritas - sanaos ukiran dina marmer konstitusional -, rébuan tangkap dina dua minggu, komunikasi diblokir ... Kaayaan di Kashmir, ayeuna dipotong ti dunya ku otoritas New Delhi, India, nyauran. Di nagara-Arab Arab, diménsi konflik konflik wilayah ieu ditekenkeun antara Kashmir Muslim anu utami sareng hiji India anu dipimpin ku pésta nasionalis Hindu (BJP), beuki dikritik kusabab seranganna ngalawan Muslim. Dina bunderan LSM sareng dina jaringan sosial, réaksi duka ngirangan.

Langkung réaksi tina réaksi Organisasi Sabilulungan Islam (OIC), mung ngabagéakeun pernyataan Sekretaris Jenderal PBB - nyauran "pangendali anu maksimal" di Kashmir - ogé parantos diiringan.

Sedengkeun pikeun Liga Arab, éta tetep jempé. Tanda yén host di New Delhi, dina bulan Januari 2019, tina gempungan organisasi ieu - sacara tradisional resep ka Pakistan - parantos ngahasilkeun buah? Dina naon waé, India ngudag kahayang pikeun rapprochement sareng dunya Arab.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique