DRC: Tinjauan pers Cina dina Selasa ieu 3 Séptémber 2019 - Afrika

- Wartoskeun tina Salasa ieu dikuasai ku sababaraha topik. Ieu kalebet kana raray Tshisekedi-Guterres sareng presentasi program Perdana Menteri di Majelis Nasional.

FUTURE nyiptakeun hiji ka rupi-rupi Tshisekedi-Guterres. Anjeunna judulna: "Angin harepan ditiup di DRC". Dua pimpinan parantos sapuk yén Monusco (Misi kanggo Kestabilan Pertahanan Bangsa-Bangsa di Kongo) tiasa nguatkeun kapasitasna pikeun tindakan ngalawan pemberontak Uganda ADF anu parantos ngérangan sababaraha taun di daérah Beni North Kivu sareng di bagian sanésna wétan DRC, anjeunna ngalaporkeun sateuacan nambihan: "Sekretaris Jenderal Persatuan Bangsa-Bangsa ogé mastikeun kerjasama antara Monusco sareng Angkatan Bersenjata Républik Démokratik Kongo (FARDC) bakal dikuatkeun "pikeun ngaréspon langkung seueur kaamanan kaamanan masarakat anu nyanghareupan ancaman ieu, anu sanés ngan ukur Congolese, tapi leres-leres parantos ancaman internasional."

"Antonio Guterres: angin harepan tiup di DRC", Judul Forum DES AS.

Kanggo anu terakhir, "Katingalina wareg saatos patepungan sareng Présidén Félix Tshsekedi, Antonio Guterrres diluncurkeun:" Kuring tiasa ningali yén angin harepan anu niup dina DRC, yén aya kasempetan pikeun nangkep ".

On presentasi program Perdana Menteri di Majelis Nasional, "Salasa ieu di payuneun Majelis Nasional: oral oral Perdana Menteri", judul LE PHARE.

«Dina sirah pamaréntahan anggota 66 anu kuat, Perdana Menteri Sylvester Ilunga Ilunkamba diperkirakeun Salasa ieu 03 Séptémber di Balé Kongrés Istana Rakyat, pikeun presentasi program naékna pikeun timbalan nasional dikumpulkeun paripurna. . Lisan lisan ieu kedahna kajantenan saatosna dibukaan sési ku Présidén Majelis Nasional, Jeanine Mabunda, dijadwalkeun jam 12, "saur sadinten.

Sacara prinsip, ngémutan LE PHARE, paripurna dinten Salasa kedah diwateskeun kana presentasi téks sareng réaksi anggota parlemén handap Parlemén. Numutkeun tradisi, watesan waktos jam 48 kedah dipasihkeun ka narasumber pikeun ngaréspon deui kana masalah anu kapilih tina wakil rakyat.

PROSPERITY, sajauh anu anjeunna perhatosan, ngahudang "Reformasi Institusi Urgent Sateuacan Pilihan Pilem - FCC-CACH: Lamuka nungtut dialog dina arbitrase PBB! "Lamuka percaya yén penting pisan pikeun PBB ngabantosan dialog antara panguasa politik sareng pasukan sosial (LAMUKA dina hiji sisi sareng koalisi FCC-CACH di sisi séjén) pikeun ngahontal pembaharuan ieu ku konsénsitas republikan anu dipikabutuh pikeun perdamaian sipil tinimbang ku patandingan mayoritas parlemén aritmetika sareng tanpa cengkraman nyata dina masarakat. Ogé, pikeun malikeun rahayat salamina dina statusna salaku daulat primér, pikeun ngaleungitkeun kudéta pamilih sareng nyegah Congolés henteu deui percaya dina pamilihan sapertos modus digentos ku kakawasaan, naha LAMUKA negeskeun yén pembaharuan ageung dilakukeun sateuacan pamilihan umum saatos. Pembaharuan ieu bakal perhatian, hususna, Mahkamah Konstitusi, CENI, Déwan Superior pikeun Audio-Visual sareng Komunikasi, Komisi Nasional pikeun Hak Asasi Manusia sareng seueur anu sanésna.

Sok dina hal ieu, FORUM DES AS, gelar: "Pikeun ngajamin pamilihan biasa, Lamuka ngabela réformasi institusi". Pikeun malikeun rahayat salamina dina statusna salaku panguasa primér, pikeun ngaleungitkeun kudéta pamilih sareng nyegah masarakat Kongole tina pamilihan milari pamilihan sapertos hartos kakawasaan, LAMUKA getol pikeun pembaharuan ageung dilakukeun sateuacan pamilihan anyar. laporan koran ieu.

Pembaharuan ieu bakal perhatian, hususna, Mahkamah Konstitusi, CENI, Déwan Superior pikeun Audio-Visual sareng Komunikasi, Komisi Nasional pikeun Hak Asasi Manusia sareng seueur anu sanésna. Pembaharuan ieu kedah dilakukeun dina kerangka dialog anu ngahijikeun kakuatan pulitik anu paling wawakil di nagara ", maos ekstrak tina memo anu sami anu Forum des As mampu konsultasi, nyerat DENGKAR DESA, nyarios ogé anggota. ieu datar, dina hal ieu Pierre Lumbi: "Kami yakin yén pembaharuan lembaga diperyogikeun tapi henteu kedah dilakukeun sacara unilaterally. Aranjeunna kedah dilakukeun sareng sadaya kakuatan pulitik bangsa kolej ".

Sylvie Meta


(SM / BT / Sumuhun)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo