DRC: Tinjauan pers Cina dina Kamis ieu 05 Séptémber 2019 - Afrika

- Ieu anu munggaran didamel berkat rapat dina Maret 2019 di Washington di antawis Présidén Felix Tshisekedi sareng Présidén IMF Christine Lagarde. Saatos ngiringanna ka DRC, tim IMF ngaluarkeun laporan Juni 5 Juni nyauran panyesuaian kawijakan ékonomi sareng keuangan, sakumaha anu dilaporkeun ku média isuk ayeuna.

PRESS CONGOLESE AGENCY ngalaporkeun yén IMF nunjukkeun ukuran pikeun maksimalkeun pendapatan tina perbendaharaan umum DRC. Dewan diréktur IMF, saatos rapat anu diayakeun dinten Salasa di markasna, nyarankeun ka pamaréntah Kongolén pakét ukuran pikeun maksimalkeun pendapatan tina perbendaharaan umum, saur ACP nyarioskeun pernyataan ti IMF. lembaga dugi Rebo 4 Séptémber 2019 pikeun tulisanana.

Pikeun buletin ACP sacara sapopoé, léngkah-léngkah ieu kalebet pangurangan pangecualian sareng ngalegaan dasar pajak, pemederhanaan sistem pajeg sareng perbaikan administrasi pajak ogé kontrol wates, salajengna integrasi pendapatan pertambangan kontan.

Ngeunaan kalestarian hutang, catetan Badan Publik, pangurus IMF nyauran pikeun ngatur proyék-proyék investasi umum, ngahindarkeun injeuman mahal sareng aman lémbaran sareng ngamekarkeun strategi pikeun ngilangkeun hutang. tunggakan domestik.

RADIO FRANCE INTERNATIONAL INTERNATIONAL ngingetkeun ieu saran ngeunaan IMF pikeun pamulihan keuangan tina DRC. Numutkeun RFI, International Moneter Fund naroskeun ka DRC pikeun ngamangpaatkeun transisi pulitik ieu pikeun ngalaksanakeun pembaharuan substantif pikeun ngabersihan keuangan umum, merangan kamiskinan nyebar sareng korupsi, sareng ngamajukeun kamekaran inklusif. Ieu mangrupikeun kesimpulan mimiti ulasan taunan di DRC saprak 2015.

Media média Rue Camille Desmoulins ngélingkeun yén kapala nagara anyar Felix Tshisekedi parantos sumping ka IMF sareng ngawenangkeun anjeunna ngiringan misi na di nagara éta. Dina ucapan inaugural na, Perdana Menteri nerangkeun yén anjeunna ngandelkeun mitra luar, kalebet IMF.

Sareng RFI nambihan dina ulasan taunan na, IMF parantos nyatet "yén DRC butuh pangrojong donor internasional" pikeun nguatkeun kamampuan na. Tapi paling penting, organisasi internasional nyukcruk nagara pikeun ngalaksanakeun reformasi dasar.

DESCECO.COM ngalaporkeun yén IMF nyarankeun yén Bank Pusat ningkatkeun cadangan pertukaran asing supados stabilisasi pasar. Pejabat IMF nyatakeun paningkatan cadangan tukeur devisa bakal ngijinkeun Bank Pusat Kongo (BCC) pikeun nyaimbangkeun pasar, saur média maya.

Numutkeun ka DESCECO.COM, "Sutradara sapuk yén pemurnian kerangka kawijakan moneter bakal ningkatkeun efektivitasna. Aranjeunna ngadesek bank sentral pikeun ningkatkeun cadangan tukeur asing na pikeun campur tangan supados tiasa nyaimbangkeun pasar, sakuduna.

PROSPERITY nyatakeun Huawei ngajanjikeun dukungan ka pamaréntahan Kongolés. Kapala Bumi, Felix Tshisekedi Tshilombo, cahayana Salasa, 3 Séptémber di Kinshasa, lampu lanternét Rencana Validasi Rencana Digital-Horizon 2025.

Numutkeun kana poéan Mont-Fleury, kagiatan ieu anu ditutup dijalankeun dinten Kemis, Séptémber 5 ngimpun para ahli ti séktor digital, kepala jasa umum, agén perusahaan télékomunikasi sareng sababaraha pamilon anu ngareueuseun lagu. sareng cara pikeun ngaktifkeun nagara gaduh rencana digital anu nyukupan.

Dina politik, FORUM DES AS judulna: rekonsiliasi nasional, sinyal Ilunga. Pikeun koran poéan Limete, ku ngalaksanakeun repatriate mayit-mayat Mobutu sareng Tshombe, sareng ku ngahargaan pujianana, perdana menteri anyar mangrupikeun logika tina konsord nasional anu diusulkeun ku Présidén Républik. .

Alternatipna sareng kolaborasi antara "musuh" kamari, nyaéta UDPS sareng camp Kabila, dina logika koalisi hasil tina prihatin pikeun rapprochement antara putra-nagara ieu, sahingga perdamaian nasional. Urang ngan ukur tiasa ngaturkeun salam, kumaha FORUM DES AS.

Judul PROSPERITY dina judul utama yén replikan Ilunga diharepkeun Jumaah ieu. Pikeun anu sapopoéna, masarakat Congolese tiasa haus ningali tokoh-tokoh anyar pamaréntahan anu leres-leres ngamimitian hasil padamelan, tapi aya léngkah-léngkah anu teu jelas dibakar.

Ku sabab kitu peryogi lebet sacara metodeu sareng nuturkeun sadaya prosedur ka hurup. Perdana Menteri Sylvestre Ilunga bakal balik Jumaah, Séptémber 6 September ka Majelis Nasional, saatos anjeunna ngabéakeun Salasa dinten program pamaréntahan.

Jam 48 parantos dipasihkeun ku anjeunna dina raraga nyiapkeun jawaban anu nyugemakeun pikeun anu henteu terhitung sareng sagala rupa masalah anu diangkat ku para wakil rakyat dina hal ieu. Sakali programna disatujuan, éta bakal resmi dilakukeun sareng sakelompok tim pamaréntahan, sareng hasil dikerjakeun, saur PROSPERITY.

CONGOSYNTHESE.COM anu nyerat dina judul Kongo-Tengah yén menteri propinsi propinsi ngajamin interim gubernur ngagero ka Kinshasa. Wakil Perdana Menteri Interim pikeun Bumi Basile Olongo parantos ngalantik menteri interior propinsi Kongo-Central, Marcel Matumpa, salaku gubernur interim Atou Matubuana.

Anu terakhir sareng Wakil Gubernur, Justin Luemba, dina skandal seksual anu nembe kaluar di Kongo Central tinggal di Kinshasa ku undangan Basile Olongo.

Ukuran nyauran ieu dicandak pikeun ngamungkinkeun kantor jaksa umum caket Mahkamah Pengadilan kanggo ngalaksanakeun penelitiannana, tanpa pangaruh, dina fakta skandal seksual anu dua otoritas Kongo Central mangrupikeun obyék, saur Rebo 4 Séptémber Mr Olongo.

Raymond Okeseleke L.


(ROL / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo