DRC: Tinjauan pers Cina Jumaah 06 Séptémber 2019 - Afrika

- Hubungan kapal tangki minyak 15 juta dolar, peresmian pamaréntah dina dinten Jumaah sareng réaksi kana tindakan xenophobic di Afrika Kidul mangrupikeun tilu topik anu ngadominasi warta dina pencét isuk ieu di Kinshasa.

POTENTIAL sumping deui ka kasus 15 jutaan dolar "ditipu palsu" ti Perbendaharaan sareng ngawartosan yén Inspektur Jenderal Keuangan nyita PGR. Surat kabar kasebut nyatakeun yén Inspektur Jenderal Keuangan, Victor Batubenga, nyandak inisiatif ieu ngeunaan "instruksi hirarki luhur" pikeun "ngagambar sagala akibat tina hukum anu diperyogikeun sareng masihan bantosan pikeun pendalaman investigasi dina hal ieu. ".

Sareng dina hiji poe sadinten: "Tugasna nyaéta pikeun pengadilan netepkeun sanés ngan ukur fakta tapi ogé ngaleungitkeun kasalahan tina kapribadian anu disebatkeun kalebet para pimpinan staf kepala nagara, Vital Kamerhe".

CONGO NEW nyangka yén kasus ieu mangrupikeun masalah anu goréng dina perang ngalawan korupsi anu diwartosan ku Présidén Républik, Felix Tshisekedi. Kanggo sinyal anu pangheulana parantos nguciwakeun sabab Vital Kamerhe parantos ngoléhkeun Inspektorat Keuangan anu ngerakeun, maréntahkeun pikeun ngeureunkeun ieu panalungtikan anu bakal dimimitian tanpa persetujuan presiden.

"Kami ngarepkeun sinyal penting ti présidén ngeunaan panginten-Na bakal ngalawan perang korupsi. Éta lasut. Naha éta henteu nyebatkeun yén amal anu diturutan sacara hadé dimimitian ku diri sorangan? "Nyaéta sedih dua minggu mingguan.

"Panaséhat pikeun Présidén nyababkeun inspektur keuangan," judul AFRICANEWS anu sigana ngadukung Camp Kamerhe. Surat kabar kasebut nyatakeun yén nami Marcellin Bilomba, pimpinan penasehat Kepala Bumi di Ékonomi Ekonomi dan Keuangan, parantos dilebetkeun dina urutan misi anu dikaluarkeun dina Juli 17 ku Inspektur Jenderal Victor Batubenga ka tim anu tanggung jawab ngalacak 15 juta dolar anu disangka bakal dibebaskeun minangka bagian tina pamayaran karugian sareng karugian perusahaan perusahaan minyak.

Tri-mingguan nunjukkeun yén ayana dina awak otonom anu henteu aya anu ngajantenkeun anjeun nyarios.

Dina subyek anu sanés, LE PHARE fokus kana peresmian pamaréntahan Ilunga anu dijadwalkeun dinten Jumaah, Séptémber 06. Koran ieu mendakan "leuwih ti kamungkinan" panyangka undian tina program pamaréntahan ieu digambarkeun sakitar "lima belas pilar" sareng henteu ragu yén Sylvestre Ilunga bakal nampi lampu héjo perwakilan nasional pikeun digawé, nganggo sadayana tina tim menteri na, anggota 65 kuat.

"Peresmian ieu kedah nyirian ngeureunkeun waktos panjang tilu bulan tina urusan ayeuna ku Perdana Menteri kaluar, Bruno Tshibala sareng segelintir menteri anu parantos tetep kalungguhan, dina posisi kumulatif dua dugi tilu mentri ... "Saur anu sapopoé.

AVENIR ngémutan prosedur anu bakal dituturkeun sareng negeskeun yén sateuacan sumping dina peresmian, Perdana Menteri mimitina bakal ngosongkeun kabimbangan anu dibangkitkeun dina Majelis Plénary Salasa kamari ku para timbalan nasional, dina mangsa éta debat umum.

Surat kabar anu sami nyarioskeun kekerasan xenophobic di Afrika Kidul ngalawan warga Afrika sareng ngarepkeun pamaréntah pamaréntahan Congolese bakal nyandak "ukuran acara ieu" pikeun tangtangan kakawasaan Afrika Kidul pikeun ngajagi warga asing kaasup Congolese. Henteu ngingetkeun demonstrasi tina kemarahan dikelompokeun Kemis di Lubumbashi sareng Kinshasa.

Badan Berita Kongrés ngalaporkeun datangna di Kinshasa wengi kamari Présidén Niger Mamadou Youssoufou, ditampi di Bandara Internasional Ndjili ku Présidén Majelis Nasional, Jeaninne Mabunda.

Média resmi ngalaporkeun yén anjeunna bakal ngagaduhan wawancara dinten Jumaah isuk-isuk kalayan kapala nagara Felix-Antoine Tshisekedi.

Socrates Nsimba K.


(SNK / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo