DRC: Tinjauan pers Cina dina dinten Saptu ieu 7 Séptémber 2019 - Afrika

- Pencét pencét online anu ditunjukkeun isuk-isuk di Kinshasa tetep dikawasa ku investasi pamaréntah Ilunga Ilunkamba. Pencét ieu ogé ngajelaskeun pentingna forum ékonomi Makutano dibuka ku Présidén Républik.

CAS-INFO.CA anu muka bal, judulna: "Pamaréntah Ilunkamba diinvestasikeun ku Majelis Nasional saatos ngadopsi programna". Pamaréntah Ilunkamba ditabarkeun dina dinten Jumaah 6 Séptémber ku anggota nasional ngeunaan koalisi FCC-CACH dina henteuna wakil kapilih oposisi anu diboikot paripurna, nginpokeun situs inpormasi ieu. Ngalebetkeun pikahariwang ti timbalan nasional, terus CASINFO.CA, Sylvestre Ilunga ngajanjikeun yén "program na bakal dituang kana rencana aksi saatosna saatosna investasi pamaréntahanana".

Media anu sami nyebatkeun, dina tulisan sanésna, kaayaan anu disababkeun ku UDPS ka menteri na gelar: "Pamaréntah: UDPS" maksakeun "ka para menteri 70% tina kolaborator". Sagala menteri ti UDPS bakal kontén nganggo kuota 30% dina komposisi firma na, saur média. "Anggota anu sanés bakal disarankeun ku pésta. CAS-INFO nunjuk, ngasongkeun pésta sirkular.

Pikeun bagian na, Badan Warta Umum (ACP) ngabahas rapat Présidén Républik kalayan sémah Forum Makutano Ékonomi sareng judul: "Felix-Antoine Tshisekedi reassured ku dorongan ti pasangan Presiden Senegal na, Macky Sall." Pinarjameunna ngumumkeun yén kapala nagara, Félix-Antoine Tshisekedi Tshilombo, ditampi dina pamiarsa Jumaah di Palais de la Nation, Cheik Kanté, Menteri Sénégal ka Présidén Républik, pikeun ngawaskeun mantau. Rencana Senegal muncul, sumping pikeun ngahubungkeun silaturahim sareng pasangan senegal na, Macky Sall, sareng dina waktos anu sanés ngintunkeun anjeunna dorongan pikeun inisiatif ngeunaan organisasi di Kinshasa tina Forum 5ème Sultani Makutano.

Situs berita 7SUR7.CD, seueur arah anu sami ku ngaluarkeun menteri Senegal. "Dinten, Kongo ngandelkeun Présidén Tshisekedi kalayan ideu na hébat. Dina sababaraha taun, Kongo bakal kuat metamorphosed ", tiasa dibaca dina situs.

Leuwih ti éta, CONGOPROFOND.NET mulih deui kana posisi Felix Tshisekdi ngeunaan kasus "15 juta USD" sareng judulna: "Felix Tshisekedi nyetél pendekatan ka inspektur". Ieu mangrupikeun pamekaran anu tungtungna aya kontroversi sakitar misi pamariksaan henteu teratur tina Inspektorat Keuangan Umum, nyerat média. Ngomong ka operator ékonomi nasional sareng internasional ngariung di Pullman dina bubuka Forum Makutano, Pimpinan nagara Felix Antoine Tshisekedi henteu dibalik ku tongos, koméntar CONGOPROFOND.NET.

"Abdi badé ngajaminkeun komunitas bisnis anu kuring parantos ngamimitian ngalatih karéta pikeun nyingkahan gangguan kana sagala jinis, perusahaan anu janten tujuan sababaraha jasa Propinsi. Kuring sacara pribadi bakal mastikeun yén sadaya telepon anu teu dipikabutuh pikeun operator ékonomi tiasa ngeureunkeun sareng yén ngan ukur anu sah sareng hukum anu diidinan, "saur Tshisekedi ditunda ku média ieu.

Dido Nsapu K.


(DNK / PKF)

Artikel ieu mimiti mecenghul di digital Kongo