Astronot nyandak léngkah anu caket kana ngawangun basa luar dunya - BGR

NASA bakal ngintunkeun manusa ka permukaan lunar dina waktos anu caket pisan. Saatos ieu, rencana pikeun misi awak di Mars ogé aya dina tangga lagu, sareng antukna urang tiasa ningali padumukan permanén dina hiji atanapi kadua alam anyar ieu. Pikeun anu mungkin, para wisatawan rohangan anu wani ieu kedah cicing dina jangka panjang, sareng beton tiasa maénkeun peran anu ageung dina ngawangun bumi di luar dunya.

Ayeuna, di anu sanésna []. pikeun International Stasion Spasi, ngaungka angkatan bumi parantos nguji kabiasaan campuran beton anu umum dina kaayaan gravitasi ultra-rendah. Eksperimen éta, sanajan kawilang basajan, ngabantosan ngawangun basa pangaweruh pikeun proyék-proyék konstruksi rohangan hareup.

Beton henteu janten bahan anu paling cocog pikeun dianggo pikeun padumukan extraterrestrial, tapi éta tiasa nawiskeun seueur kauntungan pikeun astronot. Pikeun mimitian ku, sahenteuna sababaraha bahan anu dianggo dina campuran konkrit - karikil, pasir sareng batu-batu alit - antukna tiasa dikumpulkeun dina situs, gumantung kana struktur anu diwangun, anu hartosna bahan wangunan henteu tiasa henteu diperyogikeun. pikeun diangkut ti Bumi.

Salaku tambahan, struktur beton umumna langkung mantep sareng, sabab urang ngobrol ngeunaan planét sanésna, kamampuan beton pikeun taméng ngalawan radiasi rohangan mangrupikeun kauntungan anu ageung. Kalayan hal ieu, ilmuwan hoyong terang kumaha microgravity mungkin bénten bisi solidification semén sareng ISS mangrupikeun tempat anu idéal pikeun nguji éta.

ékspérimén anu dilakukeun ku campuran anu béda, ngagunakeun aditif anu béda sareng jumlah cai anu béda, pikeun nangtukeun réaksi semén. Pengamatan awal semén anu ngahasilkeun nunjukkeun yén gravitasi rendah ningkatkeun jumlah liang kabuka dina materi, sareng yén ieu ningkatna pikahoyong bakal tiasa mangaruhan kakuatan sareng utilitasna salaku bahan wangunan.

Ka hareupna, peneliti kedahna nangtukeun kumaha résistansi bahan akhir-akhirna gumantung kana bahan-bahan na mah malah nyarankeun resep idéal pikeun semén (sareng kamungkinan beton) gumantung kana kapadetan Bulan, Mars atanapi planét séjén.

Sumber Gambar: NASA [19659008]! fungsi (f, b, e, v, n, t, s)
{Mun (f.fbq) balik deui; n = f.fbq = fungsi () {n.callMethod? n.callMethod.apply (n alesan): n.queue.push (alesan)};
lamun f._fbq = n (f._fbq!); n.push = n; = N.loaded! 0; n.version = '2.0';
n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! 0;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
s.parentNode.insertBefore (t, s)} (jandela, dokumen, 'Aksara'
'Https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js');
FBQ ( 'init', '2048158068807929');
FBQ ( 'lagu', 'ViewContent');

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR