NASA ngarilis modél 3D-resolusi luhur Bulan anu bakal nyungkeun anjeun - BGR

NASA parantos nyayogikeun kami gambar anu saé pisan bulan dina sababaraha taun. Kami parantos ngawitan ningali tatangga sakedik bumi anu ramah tina sagala sudut sareng saha waé anu hoyong ngotéktak gambar permukaanna pikeun pandangan anu pikaresepeun kedahna teu aya masalah pikeun ngalakukeunana.

Tapi poto dua-diménsi sareng seger-gancang. Poto resolusi luhur meureun, aranjeunna henteu langkung tiis salaku model 3D sadar. Ayeuna, ngagunakeun kabeungharan inpormasi dikumpulkeun ku Orbiter Lunar Reconnaissance NASA, lembaga rohangan dihasilkeun sapasang peta anu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun model anu langkung rinci sareng akurat ngeunaan bulan Bumi dugi ka ayeuna. Ngundeur éta.

Kartu, anu NASA nyauran Kit CGI Moon, ngalebet peta warna anu katingali tina permukaan Bulan nyalira satengah beurat gigabyte. Gambar ieu, digabungkeun sareng peta pamindahan anu nyayogikeun data tingkat luhur pikeun modél 3D, tiasa diterapkeun sacara sakedik dina sagala rupa program modél pikeun ngahasilkeun versi digital anu éksprésan Bulan.

Modél virtual 3D sering diwangun ku sababaraha lapisan, kalebet warna, jerona, sareng tékstur. Dina hal ieu, peta pamindahan anu nyababkeun model 3D anu ngahasilkeun puncak sareng lebak anu urang tingali dina Purnama, seueur diproduksi ku dampak. Animasi sederhana ieu nyayogikeun cara anu gampang pikeun ngartos kumaha template sapertos tiasa nyiptakeun gambar anu sayogi:

Peta kapindahan ngamungkinkeun modél réaksi réalistis pikeun cahaya, masihan ridges di sekitar kawah kawin pikeun ngabayangkeun bayangan dina permukaan. . Hasilna mangrupikeun modél Bulan anu pas-poto anu tiasa dianggo pikeun seueur tujuan.

Upami anjeun hoyong unduh kitna diri. éta sayogi gratis dina situs wéb Studio Visualisasi NASA . ].

Sumber Gambar: NASA / Goddard / Studio Visualisasi Ilmiah

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR