Tali sareng goresan: Sage sareng Mojang Madu - Ngaronjatkeun Kaséhatan anjeun

Aya seueur cara pikeun ngubaran motong sareng calik gumantung parna tatu. remen nalika lukana dangkal sareng kulit tetep beresih, prosés nyageurkeun dilakukeun sorangan. Nanging, pikeun ngagancangkeun prosés ieu, urang tiasa nganggo sababaraha ubar alami.

Sababaraha bahan anu alami sapertos sage sareng madu ngagaduhan sipat antiseptik sareng antimikrobial, anu sipat anu ngabantosan kulit tina inféksi. Salaku tambahan, bahan ieu ngandung antioksidan sareng zat gizi ésénsial anu ngamajukeun penyembuhan.

les motong sareng goresan mangrupikeun tanda anu nuduhkeun yén kulit parantos rusak. Tanda ieu biasana nyababkeun perdarahan, redness sareng nyeri. Nanging, prosés penyembuhan biasana gancang sareng henteu rumit.

Untungna, ayeuna aya seueur pilihan pikeun ngajagi kulit bisi lesi deet. Saluareun pilihan farmasi, aya ogé seueur ubar alami anu efektif pisan. Ieu mangrupikeun hal ubar dumasar kana sage sareng madu anu urang usul pikeun mendakan di dieu. Ubar alami ieu dipikanyaho pikeun sipat antiseptik sareng penyembuhan na.

Kombinasi tina sage sareng madu nawiskeun alternatif alami pikeun disinfecting area daerah kulit kapangaruhan sareng janten ngaminimalkeun résiko inféksi. Salaku tambahan, ubar ieu ngabantosan pikeun ngahirupkeun iritasi sareng ngaleungitkeun bengkak sakitar sakit. Panggihan di dieu tanpa tunda naon waé mangpaat pikeun ubar alami ieu sareng kumaha nyiapkeun éta.

Kauntungan tina ubar alami sage sareng madu pikeun ngubaran motong sareng calik

Kombinasi tina sage sareng madu nyayogikeun antiseptik anu idéal pikeun ngubaran motong sareng goresan duka.

Kauntungan tina sage upami aya pikeun motong penyembuhan sareng goresan

Hatur nuhun kana sipat antiseptik sareng antimikrobial na, sage mangrupikeun salah sahiji pepelakan ubar anu tiasa ngabantosan tiasa ngirangan sareng ngeris. Sage parantos dianggo dina ubar alami ti saprak jaman baheula, khususna pikeun nyegah panéangan baktéri sareng organisme-mikro patogén na.

Terapkeun topically, sage ngabingungkeun teu karueun tatu kulitteu ukur ku ngirangan résiko tina inféksi di daérah anu katémbong, tapi ogé ku réproduksi jaringan, regenerasi anu promosi nyageurkeun anu langkung saé.

Mangpaat madu

Nyiruan madu organik mangrupikeun salah sahiji bahan anu pang populerna pikeun nyiapkeun pangobatan alternatif. Hatur nuhun kana sipat antibiotik, antifungal sareng antiseptik na, madu mangrupikeun pilihan anu saé pikeun nyegah sareng ngubaran inféksi.

Leuwih ti éta, Aplikasi topikal mendorong kaséhatan kulit anu langkung saé sabab madu ogé ngagaduhan sipat pelembab Éta ngabantosan pikeun ngahudangkeun jaringan anu parantos ngalaman agresi tina tatu. Madu gaduh sipat tenang anu cocog pikeun ngaleungitkeun katugenah sareng motong sapertos ngagunting, nyeri atanapi ngaduruk.

Artikel ieu ogé tiasa resep: 3 obat madu ngarep pikeun ngarawat kaséhatan engapan anjeun

Persiapan ubar alami sareng sage sareng madu

Goresan dina hiji panangan

Persiapan ubar alami ieu pikeun ngubaran motong sareng scrapes anu lumayan basajan. Salaku tambahan bahan gampang pikeun manggihansabab urang mendakan éta di supermarkét ogé dina herbalists.

Anu paling penting nyaéta kéngingkeun madu 100% organiksabab jinis séjén henteu nawiskeun kualitas gizi anu sami atanapi sipat anu sami.

Awas: Hindarkeun nganggo ubar ieu upami potongan atanapi goresan masih dibuka. Émut yén kacilakaan parah kedah dirawat ku ahli kaséhatan saatos pas. Upami, sakitu heula, tatu kacilakaan, milari perhatian médis langsung.

bahan

  • 2 sage powder sage or 30 g daun sage garing
  • 4 sendok madu lebah organik (60 g)

utensils

  • Botol steril 1
  • Sendok kai 1

siap-siapna

  • Kanggo ngamimitian, upami anjeun parantos milih daun sage garing, ngilu dugi ka anjeun kéngingkeun bubuk anu rupa. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa naroskeun ahli herbalist pikeun terang upami anjeunna ngagaduhan ekstrak bubuk sage.
  • Tuluy tuang bubuk sage kana botol disteril saméméhna.
  • Ayeuna tambihan sendok madu sareng nyampur sareng sendok kai.
  • Nalika persiapan siap, tutup botol sareng simpen dina tempat anu poék sareng poék sadinten.
  • Sakali waktos parantos réngsé, anjeun tiasa mimiti nganggo produk.

aplikasi

  • Ngabersihan daérah tatu ogé.
  • Larapkeun ubar medis sareng madu anu anjeun parantos disiapkeun ku urut hipu.
  • Hayu produk ngalaksanakeun sakitar sakitar dua puluh menit.
  • Sakali waktos ieu parantos réngsé, bilas ku cai haneut.
  • Anyarkeun deui operasi dua dugi tilu kali sapoé dugi kulit regenerasi deui.

Artikel ieu ogé tiasa resep: 3 tutuwuhan anu saé pikeun ngageurkeun sareng waras tatu anjeun

Dupi anjeun ngagaduhan ubar ieu dina kit ubar anjeun? Ayeuna anjeun terang kumaha nyiapkeun ubar efektif ieu, pastikeun anjeun gaduh gunana pikeun ngubaran ieu tatu minor kahirupan sapopoe.

Terus di pikiran nu persiapan éta tiasa dianggo sadina atanapi dua bulan upami anjeun nyimpen di kulkas atanapi tempat anu sanés tiis.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://amelioretasante.com/coupures-et-eraflures-un-remede-a-base-de-sauge-et-de-miel/