Ngabeledug bakal tanggung jawab ka Titan Titan anu anéh - BGR

Élmuwan diajar seueur ngeunaan Titan, bulan Saturnus, hatur nuhun kana kapal angkasa Cassini NASA, anu ngorbit planét langkung langkung ti dasawarsa sateuacan NASA. ESA kedah ngeureunkeun kagiatanana dina 2017. Ieu misi téh

Titan, anu mangrupikeun hiji-hiji dunya sanés anu urang terang dina sistem tatasurya urang sareng saha ngarojong cai cair dina permukaanna dipikanyaho pikeun tasik kolosal anu dieusi hidrokarbon, tapi mangrupikeun struktur anu ngerek di basisir danau anu mangrupikeun fokus usaha panilitian anyar anu dipedar dina geoscience alam .

Beda sareng kalolobaan tasik pangeusina, seueur tasik permukaan Titan dikurilingan ku jembatan anu lébar ngalangkungan ratusan suku di langit. Modél anyar nunjukkeun kamungkinan panjelasan.

Nganggo data radar Cassini, para ilmuwan ngawangun simulasi komputer anu nunjukkeun kumaha pamanasan ngabeledug nitrogén dina kerak Titan tiasa ngawujud. basins. Panaliti nyarios yén kamungkinan yén nitrogén cair, dikirangan pikeun période pendingin sareng pemanasan kusabab kaayaan rumah kaca tina atmosfir Titan, parantos ngahanasan gancang nyababkeun, nalika nguap, a Letupan krustal jeung formasi kawah. [19659002] Dina skénario hipotesis ieu, kawah parantos janten tempat anu sampurna pikeun kolam renang hidrokarbon, nempatkeun pondasi pikeun danau anu urang tingali dina bulan ayeuna.

anu mangrupikeun teka-teki anu hadé, "saur Linda Spilker tina Laboratorium Jet Propulsion NASA . "Nalika élmuwan terus ngeksploitasi harta data Cassini, kami bakal terus ngumpul langkung-langkung potongan teka-teki. Sapanjang sababaraha dekade ka hareup, urang bakal ngarti kana sistem Saturnus anu langkung saé sareng langkung saé. "

Sumber Gambar: NASA / JPL / University of Arizona

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR