Élmuwan parantos ngawangun daun jieunan anu tiasa janten panonpoé janten ubar - BGR

Panonpoé urang mangrupikeun sumber tanaga anu luar biasa sareng loba anu ayeuna urang ngan ukur diajar diajar. Tumbuhan, di sisi anu sanés, nyayogikeun tenaga bébas anu disayogikeun ku langit, maka sacara alami ilmuwan nyandak inspirasi tina sumber inspirasi ieu.

ayeuna a usaha kontinyu peneliti ti grup Eindhoven. Universitas Teknologi parantos ngahasilkeun jinis anyar pikeun ngajantenkeun lambar jieunan. Sapertos daun alami, daun jieunan nyerep sinar panonpoé sareng nganggo pikeun nyiptakeun hal anu anyar. Réaktor mini-réaktor ieu, sanés ngahasilkeun bahan bakar kanggo pepelakan anu hirup, tiasa ngahasilkeun ubar pikeun manusa.

dina sistem daun jieunan ieu kanggo sababaraha waktos, masihan prototipe ti mimiti di 2016. Ayeuna téknologi parantos disampurnakeun sareng peneliti nyarios yén daun dedaunan palsu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun tiap jinis obat anu tiasa dibayangkeun.

Sinyal Ibu Alam, réaktor leutik ngagunakeun saluran anu rumit anu ngalir sapertos urat ka daun. Nalika panonpoé hits sababaraha cair ngaliwatan daun, éta miceun réaksi kimia. Éta mangrupikeun prosés anu biasana meryogikeun listrik, bahan kimia korosi atanapi dua, tapi ku nganggo sinar panonpoé pikeun ngaluarkeun produksi ubar, janten langkung sustainable.

Élmuwan mertimbangkeun pamakean sistem sapertos di tempat-tempat ubar anu pondok. hese pangabutuh sareng ngahasilkeun lokal. Kalayan kamajuan ieu, langkung gampang pikeun ngahasilkeun ubar antimalarial di leuweung tanpa kotak listrik.

"Henteu aya anu kedah aya halangan pikeun nempatkeun téknologi ieu kana prakték sanés ti kanyataan yén éta ukur tiasa dianggo dinten ieu," saur Timotte Noel, anu nuju paneliti. ceuk dina hiji pernyataan . "Daun jieunan sampurna tiasa skala; dimana aya matahari, éta tiasa dianggo. Réaktor tiasa gampang diskalakeun sareng, ku alam anu murah sareng mandiri, cocog pikeun produksi bahan mahal tina bahan kimia sinar panonpoé. "

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR