Paus Francis sareng Kardinal Sarah, dua visi Garéja - JeuneAfrique.com

©

Nalika angkat di buana 4 di 10 dina bulan Séptémber, bakal paus tiasa ngémutan - upami ngan ukur samentawis - perjuangan internal anu nyababkeun Vatikan sareng skandal anu aya hubungan sareng pedofilia anu ngocok Garéja Katolik. ? Pikeun ningali.

Kusabab Afrika ngagaduhan salah sahiji prelat - Guinean Robert Sarah - anu mana pendapat anu ditepikeun bénten-bédana panginten ti pontiff Argéntina. Pikeun titik yén arus agama Katolik tradisionalis, khususna Amérika sareng Perancis, anu caket kana jamaah disimpen di deukeutna, aranjeunna ngajantenkeun juara anjeunna.

Robert Sarah, caket kana bunderan konservatif

Dingaranan dina 1979 Uskup Agung Conakry ku John Paul II, anu nyauran anjeunna damel di Curia Romawi di 2001, caket ka Benediktus XVI - anu nyiptakeun anjeunna cardinal - janten dina taun-taun ieu pangarang panulis buku kasuksésan (Tuhan atanapi teu aya nanaon, dina 2015, The Force of sepi, dina 2016, sareng magrib nyaketkeun sareng parantos na parantos ragrag, dina 2019), sadaya tilu digambar tina wawancara sareng wartawan Perancis sareng redaktur konservatif Nicolas Diat. Masing-masing ngutuk hiji Katulik teuing terpencil di hiji Éropa di

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique