Uji ubar nunjukkeun yén mungkin nyaéta ngabalikeun umur biologis - BGR

Di wates waktu anu terbatas antukna bakal ngarobih kahirupan urang, atanapi sahenteuna anu kanyataan anu urang ngarepkeun. Kumisan ti papanggihan mitos Pancuran Nonoman, urang henteu tiasa ngalakukeun umur, tapi uji ubar anyar nunjukkeun yén ieu pamustunganana tiasa robih, sareng hasilna kagét para ilmuwan anu ngalakukeun percobaan ieu.

nembe diterbitkeun dina sepuh Cell ngungkabkeun yén régimen tinangtu tina hormon pertumbuhan sareng ubar Sigana jangji pikeun ngabalikeun umur biologis jalma. Panalungtikan anu dilakukeun dina skala anu alit, ngan ukur salapan pamilon sawawa sareng henteu aya kelompok kontrol, tapi hasilna hasilna pikaresepeun.

Pikeun sataun full, kelompok leutik sukarelawan kedah nuturkeun program perawatan anti-ubar anu ketat kalebet kamekaran. hormon sareng sapasang ubar umum dianggo pikeun ngubaran diabetes. Umur biologisna - anu ukur parobihan genetika hiji jalma dina waktosna waktos sareng biasa dianggo pikeun nangtukeun umur awakna relatif ka umur kronologis - aranjeunna dituturkeun kanggo tujuan ngabandingkeun.

Sakali ékspériménna réngsé, éta ditangtukeun yén umur biologis jalma sakitar sakitar sataun satengah langkung ngora tibatan nalika aranjeunna ngamimitian sataun katukang, anu hartosna aranjeunna nyatana 2,5 taun langkung ngora ti batan teu kedah aranjeunna parantos di tungtung tés. Panurunan dina umur biologis tetep genep bulan saatos tés.

"Kuring ngarep-arep ningali parobahan anu laun, tapi sanes ngabalikeun," saur ahli genetik Steve Horvath, anu milu dina ieu panalungtikan. hiji pernyataan. "Éta sigana rada futuristik pikeun kuring."

Hasilna écés penting, tapi éta patut émut kumaha alit ieu pangajaran. Teu aya pengadilan tegas anu kudu dilakukeun ngeunaan épektivitas pangobatan sapertos conto leutik, sareng panaliti nunjukkeun ieu sababaraha kali dina tulisanna. Nanging, éta mangrupikeun penemuan anu pasti ngajantenkeun panalungtikan satuluyna.

Sumber gambar: Heinz Schmidbauer / imageBROKER / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR