Niger: indikator ékonomi héjo ngajamin deui donor sareng investor - JeuneAfrique.com

Eksploitasi CNPC widang Agadem digunakeun pikeun ngeusian kilang lisah Zinder (poto), hiji perusahaan Sino-Nigerian. Indà ©

Kalayan pagelaran makroekonomi anu saé sareng iklim bisnis anu parantos ningkat, nagara ayeuna janten inspirasi kapercayaan kana tukang nambutkeun sareng investor.

Upami anjeun maca perkiraan IMF kanggo Niger, anjeun moal tiasa percanten. Ieu mangrupikeun salah sahiji nagara anu paling miskin di dunya. Anjeunna bakti 18% tina na pendapatan sakedik anggaran pikeun ngabalikeun kaamanan di daérahna, kaancam organisasi teroris. Masih, kamekaranna diperkirakeun ngagancangkeun - sareng ngalih ti 5,2% ka 2018 ka 6,5% taun ieu - sareng ngahontal tingkat 11% anu endah pisan dina 2022.

Batur indikasi ékonomi Nigerian mastikeun kaséhatan kaséhatan nagara. Sedengkeun pamaréntahan séhat ngabersihkeun tunggakan pembayaran domestik, inflasi turun di handap 3%, saluyu sareng sarat UEMOA. Sareng defisit anggaran terus turun sareng kedah turun ka 3% GDP di 2020, bahkan upami sanitasi ieu nyababkeun rasa teu pikaresepeun.

Hiji urutan warta anu saé

Naon éta a

Baca artikel séjén dossier nu

"Niger: petikan saksi"

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique