India: MP EOW ngabahas kasus Chidambaram pikeun nangtang jaminan Kuthiyala | Warta India

BHOPAL: Madhya Pradesh EOW ngarujuk kana panolakan kaamanan sateuacanna anu dipasihkeun ka tilas Menteri Kesatuan, P Chidambaram dina hitungan laundering artos dina jawaban na. ngirimkeun ka Mahkamah Agung pikeun tangtangan lamaran BK Kuthiyala - urut Wakil Canselor na Makhanlal Chaturvedi Universitas Nasional Jurnalisme sareng Komunikasi Massa.
"Kami nginpokeun ka pengadilan yén Kuthiyala henteu kerja sama sareng panyelidikan kami. Kami ogé nyarios rujukan SLP 1340 / 2019 dimana SC nolak aplikasi jaminan jaminan Chidambaram dina kontéks pelanggaran ékonomi. Kasus Kuthiyla teu aya bedana, nyaéta, jaminanna ogé kedah ditolak sareng urang kudu diidinan pikeun ngeureunkeun anjeunna, "saur K Tiwari, DG EOW. EOW bakal ngirim réspon kana CP dina Kemis.
Samentara éta, Kuthiyala ditaroskeun dinten Rebo langkung ti lima jam ku aparat EOW. Éta kunjungan kadua na. Saatos nyauran sababaraha bulan, MK Kuthiyala muncul sateuacan EOW pikeun kahiji kalina dina dinten Jumaah pikeun ngarékam pernyataan na dina panalungtikan ngeunaan dugaan anu henteu teratur di lembaga anu dina waktuna.
Kuthiyala ngalaporkeun ka EOW saatos ngajauhan nyalukan anjeunna ampir opat bulan ku sababaraha alesan, sumber cenah.
Dina bulan April, EOW parantos ngadaptarkeun saurang FIR ngalawan anjeunna sareng 19 jalma sanés, kalebet para kepala jabatan ti Makhanlal University, kusabab dituduh nyimpang dina janjian sareng masalah kauangan. Hiji kasus kacatet dumasar kana laporan panitia tilu-anggota, anu parantos ngarékrésikeun rekrutmen sareng urusan administrasi sanésna dina tegalan Kuthiyala ti 2010 ka 2018.
FIR nyatakeun yén urut VC parantos dibuka sababaraha pusat diajar di kampus pikeun "nguntungkeun sakelompok jalma" sareng yén anjeunna "dianggo kalungguhanana pikeun nyalabarkeun perbelanjaan sareng kulawargana". Pelantikan anu dilakukeun antara 2010 sareng 2018 henteu matuh pedoman UGC sareng sababaraha "rekrutmen anu henteu katutup", saur FIR. Kuthiyala nampik sagala tuduhan.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India