Panulis 281 penipuan ngirim email ka ditéwak di nagara 10

Operasi skala gedé anu dipimpin ku Departemen Kaadilan AS, utamina di Niger sareng Amérika Serikat, anu nyababkeun rebutan tina 3,7 juta rupiah.

Operasi reWired diawalan ku Departemen Kaadilan AS (DOJ) pikeun ngabantosan langkung ti 200 jalma anu salah tina scam email sareng penipuan pangiriman bank sacara lengkep dina Maké kabel. Situs Amérika dumasar kana parnyataan DOJ ngajéntrékeun operasi panggedéna pikeun jenis ieu panipuan bari nyorot kahayang pulisi pikeun ngirangan ancaman masarakat Internet. Operasi, anu ngabutuhkeun gawé bareng sagala rupa kakuatan pulisi salila opat bulan, nyababkeun rampokan 3,7 jutaan rupiah sareng néwak jalma 281. Operasi ieu nuturkeun hiji anu disebut Kawat Wire anu diluncurkeun di 2018 anu parantos ngantosan panyangka 74 kasangka di sakumna dunya. Nalika kalolobaanana asalna ti Afrika Kulon, sabagian pelaku parantos pindah di sadunya.

Penangkapan koordinat di jagat

Dokumén Departemen Kaadilan nyebat néwak jalma-jalma 167 di Niger, 74 di Amérika Serikat, 18 di Turki, 15 di Ghana, sareng grup langkung alit atanapi aktor terpencil di Perancis, Italia, Jepang, Kenya, Inggris. Britania Raya sareng Malaysia. Ngan tilu minggu ka tukang, DOJ ngumumkeun yén éta nyababkeun kasangka 80, utami Nigerian, dina panipuan email sareng kasus pencucian artos. Di Amérika Serikat, operasi ngalangkungan kolaborasi ti DOJ, Dinas Kaamanan Dalam Negeri, Perbendaharaan, Dinas Negeri sareng Inspektorat Pos. "Kamentrian Kaadilan parantos nyusun upaya na ku tindakan penegak anu kuat ngalawan panipuan anu nargétkeun warga AS sareng bisnisna," saur Wakil Pengacara Jenderal Jeffrey Rosen.

Ngembang trik

Le FBI diumumkeun kamari yén antara Juni 2016 sareng Juli 2019, langkung ti 166 000 panipuan email parantos nyatakeun di Amérika Serikat sareng di sakumna dunya, nyababkeun leungitna langkung ti 26 milyar. Antawis bulan Oktober 2013 sareng Méi 2018, karugian ieu ditaksir dina 12 milyar di dunya, anu hartosna kagiatan kriminal parantos dua kali dina dua belas sasih bulan. Ieu mangaruhan kaayaan 50 AS sareng parantos mangaruhan nagara 177. Tilas analis FBI, Crane Hassold, ayeuna diréktur perusahaan bebas, kitu, tetep ati-ati ngeunaan dampak umum operasi, palaku penipuan seueur pisan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.begeek.fr/281-auteurs-darnaques-a-lemail-arretes-dans-10-pays-327041