Kapala tradisional Fako didamel sareng gubernur

Biantara Paul Biya ieu dinten Salasa 10 Séptémber 2019 ka Bangsa mimiti ngahasilkeun buah.

Kepala Kulon Kulon tradisional (c) Sadaya hak ditangtayungan

Salasa ieu 10 Séptémber 2019, Présidén Paul Biya kajawab ku cara anu khusus ka Kamerun. Diantara masalah utama dina agenda éta, kapala pasukan pakarang ngumumkeun a dialog nasional anu hébat ". Leungeun ieu ngalegaan panyewa tinaEtoudi parantos teu ngetik kana piring pireu sabab perbuatan persetujuan parantos dirasa.

« Kuring ngobrol ayeuna dimana urang gaduh tangtangan anu ageung. Aya rasa aman na sagala. Kami moal tiasa di rangké rangkay. Kusabab kitu urang parantos sumping yén sanaos aya anu kedah urang ngahiji. Urang gaduh hiji Kamerun, hiji tanah air anu kedah urang nangtayungan. Urang sadayana peryogi katenangan, ceuk lulugu Fako tradisional dina mikrofon Radio Kamerun Kamerun dina Séptémber 11 2019 ieu.

Saolah-olah nunjukkeun yén waktuna balik deui ka perasaan anu langkung saé tina mana pangajak na dilaksanakeun antara penjamin budaya anu dipirig ku sub-prefektur Bua Paul Kouam Wokam, sareng otoritas administratif anu diayakeun di tempatna Gubernur Kulon Bernard Okalia Bilai.

Numutkeun kolega urang ti National Post, éta dina Méi 2019 yén sababaraha pamingpin tradisional Dinas Fako, Wétan Kulon kagungan salah paham ka Gubernur Kulon, ngeunaan sababaraha aspék anu aya patalina sareng persiapan pikeun Festival of Talagasari.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.lebledparle.com/actu/politique/1109255-sud-ouest-les-chefs-traditionnels-du-fako-se-reconcilient-avec-le-gouverneur