Rwanda ngabagéakeun para migran Afrika anu terdampar di Libya

(Badan Ékofin) - Pamaréntah Rwandan ditandatanganan dina dinten Salasa sareng Uni Afrika (AU) sareng Komisaris Tinggi PBB pikeun Pangungsi (UNHCR) kasatujuan pikeun ngabagéakeun para migran Afrika anu kaserang di Libya.

Persetujuanna sumping dua taun saatos nagara Paul Kagame ngumumkeun kaanggotaan pikeun ngajantenkeun dina hijrah taneuh na anu terdampar di wilayah Libya sareng, paling-paling, di transit ka Éropa. Caket masarakat 500 hususna ti Horn of Africa kedah janten kontingén anu bakal ngadamel lalampahan munggaran ka Kigali, via penerbangan anu pembiayaan kedah dirundingan ku AU.

Saatos wahyu di 2017 tina " pasar budak Di Libya, dimana imigran ti sub-Saharan Afrika dijual, Rwanda parantos ngumumkeun maksudna pikeun nampung ka 30 000 ti migran ieu di wilayahna. Kalayan perjanjian anyar, nagara janten pangheulana nyandak inisiatif sapihak ngabagéakeun para pangungsi Afrika ieu, diperkirakeun langkung ti 42 000 di wilayah Libya ku PBB.

Numutkeun otoritas Rwanda, pangungsi ieu, sakali sumping di nagara éta, bakal tiasa uih deui ka nagara asal usulna, atanapi " nampi widi pikeun cicing di Rwanda ". Sikep silaturahmi anu leres disambut di buana Afrika, anu bébéja dina minggu kamari diperhatoskeun ku krisis xenophobic di Afrika Kidul.

Moutiou Adjibi Nourou

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.agenceecofin.com/social/1109-69137-le-rwanda-va-accueillir-les-migrants-africains-bloques-en-libye