[Analisis] Niger: pariwisata ngalawan térorisme, panginten jauh? - YoungAfrica.com

Upami pamaréntahan sumpah ku kaamanan sareng tarung ngalawan jihadism di watesna, sababaraha urang Nigerians ngarepkeun tujuan anu sanés. Nyanghareupan terorisme, aranjeunna nyarankeun pamekaran pariwisata sareng ékonomi lokal dumasar kana kabeungharan budaya nagara.

Di sakuriling Kouré, tenggara Niamey, jerapah sigana kabur dina kahirupan sapopoé Nigeriens. Saolah-olah, tina luhurna, aranjeunna parantos nyandak jangkungna anu tangtu. Aranjeunna leumpang damai, tina tangkal ka titik cai, sareng henteu nyerepsi sanésna tina cucuk acacias lapar. Malah sababaraha treuk jemput sigana ditolerir, saolah-olah aranjeunna parantos akrab sareng aranjeunna.

Pangalaman lalaki tapi kumaha ogé nyorong aranjeunna ngungsi. Dina taun 1980, minangka hasil kagiatan manusa, nyaéta jerapah peralta ngan aya kira-kira 50 urang di Niger. Aranjeunna antisipasi punah aranjeunna. Tapi di sakuriling Kouré, désa-désa mutuskeun waé, milih ngalindunganana. Aranjeunna ayeuna langkung 600 ngarambat ka daérah Dosso balik deui ka Tahoua. Tujuh puluh pituduh ayeuna nanggung jawab pikeun ngajagaan sato, anu parantos janten simbol anu disababkeun dina pangersaeun sareng pakéan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique