Kongo-Brazzaville: forum pikeun pendekatan multilateral antara Cina sareng bawana - JeuneAfrique.com

Beijing janji pikeun digawé sareng "Bank Dunia sareng lembaga keuangan internasional anu sanésna" Salasa di Brazzaville pikeun muka édisi kalima tina forum Investing di Afrika, diantara kepala nagara anu diondang, présidén anyar DRC Felix Tshisekedi parantos ngaluncurkeun banding modal.

Ambisi na jelas: "Forum" Investing in Africa "tetep salah sahiji konci pikeun ngembangkeun buana Afrika anu henteu dikutuk ka immobility," saur Présidén Kongole Denis Sassou Nguesso, 10 Séptémber, muka édisi kalima tina forum di Brazzaville.

Dijieun dina 2015, FIA promosi kerjasama multilateral pikeun ningkatkeun investasi di Afrika, éta diayakeun unggal taun silih ganti di China sareng di kota Afrika.

Ti 10 nepi ka 12 Séptémber 2019, ku kituna éta ibukota Républik Kongo anu nyayogikeun ngeunaan pamilon 600 FIA, kalebet presiden Afrika Felix Tshisekedi (DRC), Paul Kagame (Rwanda), João Lourenço (Angola), Faustin Archangel Touadera (RCA), tapi ogé Wakil Menteri Keuangan Xu Hongcai.

Gawé babarengan kidul-kidul

Saur anjeunna, "Cina bakal kerja sareng Bank Dunia sareng lembaga keuangan internasional anu sanés pikeun ngembangkeun kerjasama tripartit sareng Afrika, ngamajukeun kerjasama Selatan-Kidul sareng merangsang pangembangan anu pelbagai sareng sustainable di Afrika."

Salaku conto, Cina nyekel pangsaosan hutang tina Kongo-Brazzaville, anu parantos réngsé dina bulan Juli kasatujuan sareng International Moneter Fund (IMF) saatos hungkul hese. A nyusun deui hutang Cina peryogi sateuacan IMF sapuk pikeun muka konci 448,6 jutaan dollar kiridit dina langkung tilu taun kanggo ngabantosan Brazzaville.

Salaku tatangga, Présidén DRC Felix Tshisekedi ngabéréskeun negri salaku tanah kasempetan pikeun investor, khususna dina séktor énergi. "Modél pangwangunan anu kuring pilih bakal museurkeun kana gedong, salian ti Inga Bendungan, tanaga listrik ukuran sedeng sareng mikropon sentral," saurna.

Tujuh protokol ditandatanganan sareng perjanjian kerangka

Bendungan Inga mega sakuduna dikembangkeun ku konsorsium Hispanik-Cina dina Walungan Kongo nyerang di kulon nagara. Nagara panggedéna di Afrika, DRC néang pikeun mempelbagaan ékonomi na teuing gumantung kana sektor pertambangan. "Kami sadar yén investor naha umum atanapi swasta bakal khususna kana iklim bisnis anu parobihan di nagara abdi," saur présidén.

Dina dinten kahijina, tujuh memoranda pamahaman sareng perjanjian kerangka ditandatanganan sareng otoritas Tiongkok pikeun ngagancangkeun investasi sareng diversifikasi ékonomi buana. Aranjeunna museurkeun kana SME, semén sareng listrik di Républik Kongo; ogé Komunitas Ékonomi sareng Monétérasi Afrika Tengah.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique