Kongo-Brazzaville: Lukoil ngayakeun 25% tina proyék minyak kalayan Eni - JeuneAfrique.com

Kanggo jutaan dolar 800, rombongan Rusia parantos ngagaduhan saparapat tina eksploitasi lapangan minyak sareng gas luar pesisir, parantos dioperasikeun ku Eni Italia sareng nagara Congolese.

Lukoil buta minyak Rusia meuli 25% saham tina proyék hidrokarbon luar negeri di République du Kongo, grup ceuk dina pernyataan dileupaskeun Salasa 10 Séptémber. Ieu akuisisi nilai 800 juta dollar didamel ku grup swasta Zaman Anyar, anu ngiringan dina operasi blok ieu dibaptis Laut XII ti saprak 2010, saurna.

1,3 milyar tong cadangan

New Age nyaéta hiji perusahaan Inggris anu diadegkeun dina 2007, aktip di Kamerun, Républik Kongo, Étiopia, Nigeria sareng Afrika Kidul. Tempatna di kapuloan Inggris di Amérika Serikat, hiji dependency bebas Britania Raya anu katelah dina kerahasiaan yén éta ngajamin perusahaan-perusahaan anu didirikeun dina téritori na. Pamrentahan kongolean parantos nyatujuan deal kasebut, nurutkeun Lukoil.

Para pemegang saham sanésna ogé Proyék Kelautan XII nyaéta Eni Italia (65%), anu operator na - ayeuna diusahakeun di Itali pikeun dituduh korupsi dina kagiatanana di Kongo - sareng nagara Congolese. Situs ieu ngagaduhan anu diperkirakeun dina 1,3 milyar tong minyak, nurutkeun Lukoil.

Situs Kelautan XII, perenahna 20 km ti basisir, ngahasilkeun tong 28 000 tong minyak sadinten (b / d) sareng 1,7 juta kubik gas dina dua widang Nene sareng Litchendjili, dioperasikeun tina 2015. Tilu huma tambahan kapanggih di dinya.

Lukoil mangrupikeun salah sahiji produsén minyak pangbadagna di dunya, kalayan leuwih ti 2% produksi minyak global sareng kira-kira 1% cadangan hidrokarbon.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique