Basisir Gading: Kem Alassane Ouattara dina raraga perang kanggo pemilihan presiden - JeuneAfrique.com

Alassane Ouattara dina kongres konstitusional RHDP, di stadion Felix Houphouet-Boigny di Abidjan, 26 Januari 2019. © Thierry Gouegnon / REUTERS

Dina usum sibuk ieu, RHDP parantos réngséna ngadegna pamaréntahanana anu gaduh tujuan anu jelas: pikeun menangkeun calon presiden 2020. Kumaha? Kalayan saha? Survey.

Éta mangrupikeun 16 h 40, Agustus 27, nalika Airbus présidén Ivorian darat dina tarmac di bandara Abidjan. Alassane Ouattara nembé mulih sawaktos tilu minggu liburan. Di Mougins, di villa hiji-toko khas ieu di beulah kidul Perancis, anu katenangan anjeunna resep pisan, kapala nagara ningal kana masalah-usum panas usum gugur. Balik deui di Côte d'Ivoire, anjeunna langsung terang kana Perdana Menteri. Amadou Gon Coulibaly, tugas palatihan pamaréntahan anyar, anu komposisi diumumkeun dina Séptémber 4.

Pembangunan deui saeutik ieu mangrupikeun bagian tina netepkeun Rally of Houphouetists pikeun Démokrasi sareng Perdamaian (RHDP). Sacara resmi diciptakeun dina ahir Januari, pésta anu ngahijikeun éta masih dina masih diwangun. Anjeunna angkat di Deux-Plateaux, di kantor presiden anu dianggo sateuacan anjeunna kakawasaan. A villa tanpa tanda béda, dilindungan tina prying panon ku témbok suci beresih sareng engkéna bakal diwangun deui. Éta di dieu yén manajemén eksekutif, kabentuk dina pertengahan Juli, ayeuna nyumponan. Diwangun ku anggota 37, éta dipimpin ku pangusaha Adama Bictogo, anu satia tanggung jawab dina taun-taun ayeuna kanggo mobilisasi dina Rassemblement des Republicains (RDR, pésta presiden).

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique