Google: 48 AS nyatakeun peluncuran panalungtikan kana monopoli iklan

50 Pengacara Jenderal Amérika Serikat, dipimpin ku Texas, ngaluncurkeun hiji panalungtikan pikeun nangtukeun naha Google ngalanggar hukum antitrust, mimitian ku posisi anu dominan dina iklan online.

Mobilitas langka tina 48 AS nyatakeun sareng pengacara umum 50 milari pikeun nangtukeun kumaha laporan monopoli Google BPS News. Upami éta tétéla yén Google parantos nungtut teuing bakal ogé naroskeun kamampuan nya pikeun pesaing foreclose kalayan gampang, sanaos hukum antitrust. Jaksa Agung Texas Ken Paxton nyarios, "Ieu mangrupikeun perusahaan anu ngadominasi sadaya aspék iklan online: mésér, jual sareng lélang. [...] Upami biaya iklanna tinggi, pangiklan mayar langkung seueur, sareng éta irremediably bakal mangaruhan konsumen dina tungtung ranté ieu. Pengacara Jéndral California sareng Alabama henteu milih milu dina panalungtikan. Perusahaan indung Google, Alphabet, parantos ngadamel 137 milyar dolar dina penghasilan 2018, ngahasilkeun pendapatan 31 milyar.

Raksasa anu luar biasa

Hese ayeuna pikeun ngabayangkeun Internét tanpa Google salaku perusahaan, leresna Octopus, parantos nyebarkeun tendén-réndianna di seueur daérah. Kampanye Degogler Internét tina Framasoft sareng panyelidikan sapertos Data anu dikumpulkeun Google masihan anjeun ide anu langkung saé tina genggeman buta di Internét. Milarian 9 dina 10 parantos dilakukeun dina Google Search, 1,5 milyar jalma anu anggo Gmail sareng sigana éta Gsuite anu kalebet Google Drive, Dok, Lembar, Geser sareng alat anu sanés. Server Google dianggo pikeun mastikeun validitas sertipikat sateuacan ngakses situs wéb, janten kami nganggo infrastrukturna naha urang resep atanapi henteu. Pengacara Arkansas Leslie Rutledge ngajelaskeun alesan pikeun partisipasi dirina dina survey: "Nalika putri kuring gering sareng kuring milari naséhat atanapi dokter anu pangsaéna, kuring hayang anu pangsaéna - naséhat pangsaéna atanapi dokter pangsaéna - sanés salah anu nyéépkeun komérsial ".

Hiji deui survey

Di Éropa, Google parantos disabit pikeun ngamajukeun Google Shopping di mesin pencari na, sanaos perusahaan paréntah. Dina Maret, anjeunna didenda 1,7 milyar pikeun nyelapkeun klausa ekslusivitas sareng mitra-mitra na, ngajantenkeun pesaingna. Departemen Kaadilan AS, Komisi Perdagangan Federal sareng Kongrés ogé ngaluncurkeun panyelidikan dina Google sareng Facebook.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.begeek.fr/google-48-etats-americains-lancent-une-investigation-sur-son-monopole-publicitaire-326961