Hubble nembe mendetkeun uap cai sakitar exoplanet jauh - BGR

Dina pencarian kahirupan saluareun Bumi, para astronom anu ngulik exoplanét jauh milari sababaraha bahan konci. Pikeun ngamimitian, hiji planét kedah caket pisan ka host host na pikeun nampi cukup panas, tapi jarakna jauh janten henteu ngagolak. Kadua, éta sami penting pikeun dicatet ayana cai éta, pikeun pangaweruh urang, penting pisan pikeun sadaya kahirupan.

Kaseueuran ilmuwan anu aya pikeun exoplanét panas teuing atanapi tiis teuing, atanapi bal gedé gas. tanpa tempat anu jelas. K2-18b béda sareng pangamatan Hubesis Angkasa Hubble nunjukkeun yén éta henteu ngan ukur dina jarak anu katuhu tina bentangna, tapi éta ngandung uap cai dina swasana . Éta ageung.

K2-18b tetep aya dina tempat anu dianggap tempat cicing di bentangna, tapi sajaba ti éta, dunya sigana rada béda ti Bumi. Éta mangrupikeun planét anu taringgul, sapertos urang, tapi langkung ageung, dugi ka dalapan waktosna masal. Hasilna, planét kasebut narik atraksi gravitasi anu langkung parah.

Dina artikel anyar diterbitkeun dina Astronomi alam peneliti ngajelaskeun yén cahaya anu ngalangkungan suasana pangeusina nawiskeun pitunjuk ngeunaan jéntré jéntré na. Nganggo data anu dikumpulkeun ti 2016, peneliti sanggup nangtukeun yén suasana planét ngandung uap cai ogé hidrogén sareng hélium.

Cai, suhu anu lumrah sareng suasana anu pantes nyaéta tilu hal anu dipidangkeun ku para ilmuwan di luhur. sadaya sésana dina milari dunya anu berpotensi lumayan. Sanajan kitu, aya kénéh patarosan anu serius ngeunaan K2-18b, khususna upami béntang dwarf beureum anu parah pisan pangeusina pangeusina anu seueur teuing radiasi pikeun ngamungkinkeun hirup parantos akar.

Di kajauhan ti Bumi sakitar taun 110, langkung tebih tibatan seueur situs di langit wengi, tapi masih jauh teuing kanggo urang ngalakukeun nanaon tapi ningali éta dengki. Nalika astronom neraskeun milarian dunya anu berpotensi didamel, urang bakal langkung seueur terang naon hartosna janten bumi sapertos bumi, tapi dina waktos éta, K2-18b langkung caket ti kalolobaanana.

Sumber Gambar: ESA / Hubble, M. Kornmesser

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR