India: CBI nunjuk kolaborator nutup Deepak Talwar dina kasus palanggaran FCRA | Warta India

NEW DELHI: Biro Investasi Pusat ( CBI ) Rebo ngumumkeun penangkatan Yasmeen Kapoor, gandheng caket tina lobbyist bisnis Deepak Talwar ayeuna nuju di Penjara Tihar salaku bagian dina panyelidikan nya éta UU Kontribusi luar nagri (Peraturan) (FCRA).
Hiji senior IWC caket sareng pejabat pangembangan ngawartoskeun IANS: "Kami néwak Yasmeen Kapoor dinten ieu." Yasmeen ditangkep hubungan sareng peneliti lembaga penyiasatan kana kasus hukum kontribusi perusahaan deungeun (pangaturan) 2017, saur ménéjer.
Anjeunna nyatakeun yén lembaga parantos didaptarkeun dina 2017 kasus éta ngalawan NGO Talwar pikeun nampi bantosan deungeun dina jumlah croa rupee 90 via investasi langsung di luar negeri (IDE), anu engké dialihkeun pikeun tujuan anu sanés. .
CBI nyatakeun yén LSM berbasis Perancis, Airbus SAS, sareng produsén misil Inggris MBDA International, parantos masihan LSM ngeunaan 90,72 juta rupiah pikeun inisiatif anu aya hubunganana sareng kaséhatan, tapi pendidikan artos anu teras dianggo pikeun ngagaleuh sipat. .
LSM dituduh ngalaman ngiringan sababaraha paragéan tina hukum FCRA, utamina pikeun "pernyataan palsu, akun palsu, perbelanjaan palsu, perbelanjaan disumputkeun, mésér tilu mobil méwah anu niléy unggul 84 lakh, pangmayaran anu dibayar ku. LSM pikeun kunjungan Talwar ka luar negeri, dana anu dianggo pikeun mayar pamayaran anu aya hubunganana sareng kagiatan bisnis pangadeg Advantage India. "
Patugas ti Cabang Enforcement Law nyatakeun yén Badan Panaliti Keuangan ngoméntikkeun detil Kapoor ka IWC.
Cenah anjeunna badan, saatos ngawawancara Talwar di Penjara Tihar, ngagaduhan sababaraha wawasan ngeunaan partisipasi Kapoor. Talwar ayeuna aya di penjara di Tihar. Anjeunna diusir ti Dubai dina Januari 30 taun ieu sareng ditahan ku DE dina hiji hal duit Laundering .
Talwar ogé parantos dituduh ku ED minangka perantara dina hungkul pikeun maskapai swasta asing pikeun ngabantosan korsi dina jalur nguntungkeun Air India. .

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India