India: Patel leres, Nehru lepat kanggo Kashmir: Ravi Shankar Prasad | Warta India

AHMEDABAD: Menteri Uni Ravi Shankar Prasad ceuk Rebo yén perdana menteri India kahiji Jawaharlal Nehru salah sareng Sardar Vallabhbhai Patel Perdana Menteri nagara di bumi, leres pikeun ngajawab masalah Jammu sareng Kashmir saatosna kamerdékaan.
Prasad nyarioskeun saatos konferensi pers anu diarahkeun ku Pamaréntah Nasional Démokratik Nasional, anu nyayogikeun 100 dinten di kantor saatos sumpah kanggo istilah anu berturut-turut kadua dina Mei 30.
"Patel leres sareng Jawaharlal Nehru salah," saur Prasad.
Menteri saurna Artikel 370 anu masihan status khusus ka Propinsi Kalér, mangrupikeun "kasalahan bersejarah" sareng, ku ngaleungitkeun status khusus ieu, Perdana Menteri Narendra Modi nunjukkeun "wani gede pisan sareng ngabenerkeun salah ieu bersejarah ieu".

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India