Uber nembak karyawan 435 diantara tim produk sareng rékayasa

Ékonomi manggung tiasa saé, kumaha oge, Uber nyéépkeun ratusan karyawan supados tetep "fleksibel" sareng "mimitian ti mimiti parantos ningkatkeun padamelan urang sapopoé". Dina waktos anu sami, perusahaan dibuka deui nawaran padamelan.

Start-up sapertos Lyft, Uber sareng DoorDash rutin ngajengkeun nawiskeun kasempetan padamelan, sanaos kanyeri tugas anu ditugaskeun kanggo kontrak kontrak dina wirausaha diri sareng sifat precarious kaayaan profésionalna. Dina kaayaan dimana gaji upah antara karyawan sareng manajer, Uber henteu leres-leres nunjukkeun conto. di tukang julai, tukang nyiptakeun tempat mimiti California pikeun ngayakeun gedung anu hargana 72 juta dolar, nalika dua bulan rada koran nu Guardian ngalaporkeun yén jumlah pagawé nambah saré di mobil maranéhanana dina taman mobil, a naék trend dua taun ayeuna. Upami kotak Amérika sanes anu paling lembut kalayan kontraksi na, éta sami sareng karyawan full-time na, 435 di antarana mung dipecat.

8% tina timna mecat

TechCrunch ngalaporkeun ayeuna yén perusahaan parantos mutuskeun pikeun ngaleupaskeun jalma-jalma 170 diantara tim produk na sareng 265 diantara insinyurna, anu ngagambarkeun 8% karyawan na. Kaputusan ieu henteu aya pangaruhna kana Uber Eats, produk anu pang populerna tina ngamimitian, atanapi ogé dina Kargo, cabang angkutan barang na. Di tengah-tengah badai pemecatan ieu, Uber parantos angkat deui beku na nawiskeun tim kerja sareng tim produk, di tempat saprak Agustus 2019. "Kami ngarepkeun parobahan ieu bakal ngamungkinkeun urang pikeun ngarobih sareng ningkatkeun padamelan urang sapopoé," saur juru carios perusahaan, netepkeun prioritas anu ketat sareng ngayakeun tanggung jawab pikeun tingkat kinerja sareng kalenturan anu luhur pisan. . Sanaos sesah dina waktos ieu, utamina pikeun anu kapangaruhan, kami yakin yén ieu bakal ngakibatkeun organisasi téknis anu langkung kuat, anu bakal diteruskeun ka hareup pikeun kalibet jalma paling bakat di dunya. "

Karyawan AS utamina kapangaruhan

Di antara karyawan, kaputusan nyababkeun 85% AS, 10% perenahna di Asia-Pasifik sareng 5% di Éropa, Wétan Tengah sareng Afrika numutkeun hiji sumber. Pilihan ieu berpunca langsung tina patarosan anu ditaroskeun ku CEO Uber Dara Khosrowshahi ka sadaya anggota tim manajeménna: upami aranjeunna teraskeun deui ti mimiti, naon anu bakal robih? Kapala Dinas Teknikal (CTO) Thuan Pham sareng Manik Gupta, Kepala Dinas Produk, nyandak ukuran tim tim, ngaidentifikasi peran sareng tugas anu seueur, sareng prestasi individu pikeun ngadukung kaputusannana. Leungitna hasil tina 5 milyar dina triwulan II parantos naékna ngaleungitkeun jalma 400 ti tim pamasaran na. Perusahaan gaduh sababaraha karyawan 27 000 ayeuna.

Artikel ieu mimiti mecenghul di https://www.begeek.fr/uber-limoge-435-employes-parmi-ses-equipes-produits-et-ingenieurs-327031