Maén Bal: Imbroglio sakitar tim pelatih tim Guinea - JeuneAfrique.com

Para peminat Syli Nasional ngaharepkeun opera sinetron ieu (goréng) bakal gancang gancang. © Micheal Chea / Pixabay

Nalika tilas palatih Syli Paul Put dipecat saatos dituduh racketeering ka pamaén dina pertengahan Juli, panerusna masih teu acan namina. Dinten ayeuna, calon 17 ogé sumpah pikeun neruskeun jabatanana.

Kusabab Guinea dibébaskeun manu militari ku Algeria (0-3) dina tahap kalahiran Piala Afrika Bangsa-Bangsa (CAN), peristiwa aya jostling dina Féderasi Maén Bal Guinean (Feguifoot). Paul Put, palatih Belgian nasional Syli, ngiringan 18 bulan-bulan sateuacana pikeun gaji bulanan euro 30 000, parantos dipecat sababaraha dinten saatos elehna, sateuacan dituduh ku sababaraha anggota federasi parantos pamaén racketed ngeunaan Pilihan nasional.

Pasang, anu sacara resmi nampik tuduhan kasebut, didenda 100 000 euro ku Komite Étika pengadilan, sareng ngalarang tina ngalaksanakeun hirup bal bal-balan.

Sabak tina 220 000 euro?

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique