Belut listrik anu nembe mendakan mangrupikeun anu paling pikasieuneun - BGR

Tina sadaya makhluk anu tiasa anjeun patepang nalika nyalir kana hutan hujan Amazon, anu dihubungan ku belut listrik sigana bakal jadi salah sahiji rapat anu paling nyeri. Aranjeunna henteu ngagaduhan reputasi kanggo meunang masalah sareng manusa, tapi upami aranjeunna kaancam, aranjeunna ngagaduhan kamampuan pikeun ngirim kejutan serius ngalangkungan awak tina sadaya anu deukeut pisan.

Ayeuna, spesies anu nembe mendakan, Elektroforus voltai ngarobih rékaman, ngahasilkeun goncang anu langkung kuat tibatan belut anu sanés ditaliti. Tapi naon anu langkung kaget teuing tina belut téa mangrupikeun kanyataan yén spésiés ieu henteu kantos terang.

Hujan hujan Amazon mangrupakeun wilayah anu saé sareng anu ogé disukai para ilmuwan. Nalika seueur spésiés anu teu kanyahoan nyicingan hutan hujan, ieu spésiés belut anyar henteu dirancang nyumput. Salaku panaliti ngajelaskeun dina tulisan anyar anu dipedar dina alam Communications makhluk tiasa ngahontal panjang 8 meter, ngajantenkeun aranjeunna gampang kawéntar upami anjeun terang tempatna.

Konon, ukuranna henteu ngan saukur anu ngajantenkeun lauk ieu; kamampuanna pikeun ngahasilkeun jumlah bioelectricity anu luar biasa teu aya patandingan sareng spésiés sanés anu aya di Bumi. Spésiés belut listrik sakaligus dipikanyaho, Listrik listrik tiasa ngahasilkeun dugi ka 650 volt, tapi teu aya gunana dibandingkeun volt 860 anu dibangkitkeun voltai .

Sasatoan ngagunakeun kamampuan unik pikeun pertahanan ogé moro. Héran tiasa ngabantosan mangsana supados langkung gampang nyekel sareng, upami sieun, tiasa cekap pikeun ngalaksanakeun prédator anu gampang, ngajantenkeun aranjeunna gampang luput.

titik panas, nunjukkeun jumlahna spésiés anu tetep aya dina alam, "saur Carlos David de Santana, panulis munggaran diajar. . Salaku tambahan, daérah éta dipikaresep pikeun widang ilmiah sanés, sapertos kadokteran sareng biotéhnologi, anu nguatkeun kabutuhan pikeun ngajagaan sareng ngawétkeun éta, sareng penting pikeun kajian anu ngalibetkeun kerjasama antara peneliti Brasil. sareng antara urang sareng kelompok ti nagara sanés. biodiversitas daérah. "

Sumber gambar: Gerard Lacz / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR