Panaliti heran mendetkeun yén aplikasi senter Android anu sederhana butuh idin 77 - BGR

Sanaos fitur senter ayeuna diwangun kana smartphone anu pang anyarna, upami anjeun milarian cukup lila, anjeun masih tiasa mendakan ratusan aktip senter di Google Play Store. Aplikasi sapertos Lampu suluhna Ultra Senter Ditambah Lampu suluh LED anu paling terang - Modeu Multi LED sareng modeu SOS et Modeu Lampu Suluh SOS & Multi LED - anu sadayana ngagaduhan hal anu pikaresepeun.

Sapertos anu dilaporkeun dina tulisan anu diterbitkeun minggu ieu dina blog Decoded Avast dina ancaman intelijen, aplikasi ieu ngagaduhan sadayana kadaptar sahenteuna unduhan 100 000. Hijinaeun aya Senter Ditambah anu, numutkeun data blog, badé dikalangkung sajuta. Kanyataan ieu langkung pikahariwangeun: sadayana naroskeun naon anu sigana jauh teuing ijin. Nepi ka 77, janten pasti.

Sora aneh, henteu? Barina ogé, aplikasi senter sigana ngagaduhan tujuan anu cukup terbatas: pikeun masihan fitur para pangguna dll, senter.

Blog Avast neuleuman jero ngeunaan dasar dasar aplikasi otorisasi aplikasi diantara jumlah aplikasi senter 937 anu pasti ngumpulkeun sababaraha alis. Hiji tiasa mikir, nyatakeun blog, yén ijin aplikasi-aplikasi ieu kedah diwateskeun, contona, pikeun ngénggalan lampu suluh telepon; aksés Internét pikeun nampilkeun pariwara dina aplikasi; sareng ngakses layar konci supados aplikasi tiasa nga-pareum lampu suluh tanpa muka konci telepon. "Nanging, Avast diteruskeun, kisaran ijin anu dipénta ku aplikasi senter rata-rata 25 (!)."

Pasang blog: "Percaya ka kuring nalika kuring nyebutkeun yén sababaraha ijin anu dipénta ku aplikasi senter hésé pisan ngajelaskeun, sapertos hak pikeun ngarékam audio, dipénta ku aplikasi 77; Maca daptar kontak, ku pamundut aplikasi 180, atanapi bahkan nyerat kontak, naon anu nyarios aplikasi 21 Flashlight ijin. "

Sakabeh pesen dibaca pikeun dibaca sareng janten pangemut pikeun waspada tina unduhan aplikasi - khususna, teuing seueur teuing ngeunaan aplikasi anu anjeun henteu pasti.

Pikeun ngantebkeun panginget ieu, tim Avast ngan ukur nyandak hiji aplikasi, contona, aplikasi anu disebut Flashlight 15 Juli 2019. Aplikasi na nganggo nganggo fitur. , salaku "operasi gampang dianggo sareng desain anu éndah". Numutkeun kana blog, dina halaman Play Store aplikasi, aplikasina malah nambihan, "Lampu suluh ieu sadayana gratis sareng henteu gaduh ijin anu teu perlu . Janten senter LED anu paling cerah di dunya kalayan ngan saeutik pakét anu tiasa dipasang! "

Hhh . Tim Avast mendakan yén aplikasi kasebut butuh jumlah ijin 61, kalebet kamampuan nelepon telepon sareng ngarobih status jaringan anjeun.

Sumber Gambar: Poto Alastair Grant / AP / Shutterstock

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR