Perang audit DRC: tilu kasus di jantung anu nangtung antara IGF sareng kapersidenan - JeuneAfrique.com

Felix Tshisekedi, April 29 di Kinshasa. © kapersidenan DR / DRC

Kasus tina 15 juta "leungit" dolar, Inokasi tina keuangan para kementerian diblokir, penangguhan cek anu dilaksanakeun dina sababaraha perusahaan swasta ... Wangsul tilu file konci anu aya dina jantung paseup antara Umum Inspektur ngeunaan keuangan umum sareng présidén Kongole .

Ti saprak Agustus, masarakat Congolese parantos nyaksian panangguhan antara kabinét Presiden Felix Tshisekedi sareng kabinét Inspektorat Keuangan (IGF). Anu mimiti, aya laporan Inok Juli 31, nunjukkeun ka panyalahgunaan anu 15 jutaan jutaan dolar dina ngokolakeun kompensasi kana perusahaan minyak akibat tina katirisan harga dina Pompa 2017

Salaku tambahan, dua misi pamariksaan anu diusahakeun ku IGF ditunda, atas perintah eksekutif: yén ngeunaan pamariksaan perbelanjaan umum ku rupa-rupa menteri saprak pelantikan Félix Tshisekedi, Januari kamari, sareng anu kadua. , ngeunaan kadali anggota perusahaan Federation of Enterprises Kongo (FEC), diblokir saprak 2 Séptémber. Balik kana detil ngeunaan tilu masalah ieu anu ngalahirkeun kapersidenan.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique