Pamilihan présidén di Tunisia - Kaïs Saïed: "Urang kedah nampi aturan kaulinan, tapi sanés sistem" - JeuneAfrique.com

Konstitusional, dosen di universitas anu pensiunan, mangrupikeun calon pamilihan dina 15 Séptémber. Dina sababaraha bulan, merdéka ieu parantos naék kana jajak pendapat umum, tanpa ngagaduhan pésta atanapi tim kampanye nyata. Éta rinci pikeun Jeune Afrique tujuanana sareng prioritas.

Calon présidén bebas Kaïs Saïed bisa tetep aya urang luar. Tanpa kabentukna pulitik anu ngadeg, anjeunna henteu biasa dikenal sareng Tunisian, sajaba ti baju konstitusionalis na. Éta henteu kirang disimpen dina polling na babak pamilihan mimiti, dijadwalkeun dinten Minggu Séptémber 15.

Ieu pengacara lempeng, kalayan nilai konservatif, sering kunyuk pikeun kabeneran sareng na disiksa tapi ekspresi monoton dina Arab klasik, ngajelaskeun dirina salaku "luar biasa". Klasifikasi di antawisna antikstem, éta nyatakeun laporan énggal pikeun kabijakan na pikeun tujuan pikeun ngarobih UUD. Dina hiji waktu nalika kuciwa politisi vis-à-vis sacara lega dibagi ku warga Tunisia, resep sigana tiasa jalan.

Ngora Afrika: Naon ukuran utama program anjeun?

Kaïs Saïed: Kuring henteu ngagaduhan program tradisional sabab kuring yakin yén urang Tunisia, sapertos anu sanés, parantos nyuratan dina fase sajarah anu énggal. Warga henteu ngantosan program kanggo ditawarkeun dina pamilihan, tapi hoyong janten palaku dina politik sapopoé.

Urang peryogi organisasi politik-administrasi énggal, hubungan anyar antara kapercayaan sareng pamaréntahan. Aktor utami kedah janten jalma, éta sabab kuring nyobian masihan cara sah pikeun milih program pangembanganana.

Kaïs Saïed mangrupikeun salah sahiji calon panganten anu mimiti nyatakeun dina pamilihan présidén Tunisia. © Youtube / Abdelmagid ZARROUKI

Majelis anyar bakal diwangun ku timbalan 276, kalebet wawakil 11 ti Tunisia ti luar negeri

Naon bakal ukuran unggulan anjeun?

Salah sahiji tujuan utama kuring nyaéta présidén pikeun pembaharuan konstitusi konstitusi, kecap terakhir anu bakal uih deui ka Majelis. Abdi badé netepkeun kakuatan anu bakal ngantunkeun lokal, ku nyiptakeun déwan lokal dina unggal rombongan [jabatan]. Anggota-anggota anggotana dipilih ku énggal-énggal suara sareng mandatna tiasa dicabut. Salah sahiji anggotana, anu dipilih sacara loba, bakal ngagambarkeun aranjeunna dina tingkat regional.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique