Flying reptiles sakali didominasi langit di Amérika Kalér, ngungkabkeun fosil anyar - BGR

Upami anjeun balik dina waktos ka waktos nalika dinosaurus merobih Bumi, anjeun kedah seueur anu kasieun. Para dinosaurus anu nguasaan di darat sering galak sareng sagara didominasi ku makhluk anu saé pisan. Langit gaduh sorangan sato sato anu nyengsemkeun, sareng fosil anu nembe mendakan ngabantosan titik ieu sacara dramatis.

Hiji studi anyar diterbitkeun dina Journal of vertebrata Paléontologi ngajelaskeun tilas udara. reptil anu ageung janten saingan sareng sababaraha pesawat leutik ayeuna. Spésiés, dingaranan Cryodrakan boreas hartosna "Frozen Dragon of the North", ngan ukur pikeun masihan pamanggih ngeunaan jinis mahluk anu urang ngobrolkeun.

Nangtoskeun ayana spésiés anyar ieu dilaksanakeun ku kerangka separa anu dipanggihan di Alberta, Kanada, di hiji daérah anu dikenal ku pemburu fosil. Émuwan ilaharna tiasa damel sareng ngan ukur sababaraha tulang pikeun ngagambar makhluk anu langkung ageung, tapi kakayaan tulang anu ditinggalkeun ku spésimen tinangtu ieu parantos ngabantosan tim paneliti pikeun nyétak gambar anu langkung jelas tina skala réptil ieu tiasa ngahontal. ngalayang.

"Jenis jenis pterosaur (azhdarchids) ieu jarang anu jarang sareng kalolobaan spésimén ngan ukur tulang," saur Michael Habib, panulis ulikan. dina hiji pernyataan . "Spésiés anyar kami diwakilan ku rorongkong parsial. Ieu masihan kami seueur ngeunaan anatomi tina leaflet hébat ieu, penerbangan sareng cara hirupna. "

Salaku ulikan éta, spésiés anyar kagolong kana sasatoan sato anu kasohor ku ukuran anu luar biasa. Sawatara mahluk ieu tiasa beuratna dugi ka 500 pon sareng nyebarkeun jangjangna dina sakitar tilu puluh meter, anu sami sareng tahapan anu sami sapertos pesawat modéren.

Makhluk ieu bakal terangkeun bayangan anu rada pikaresepeun dina sagala anu diburu kapanggihan sato sapertos bantosan ngabantosan panaliti pikeun langkung ngartos ciri tina hiber sato, ogé wates poténsial.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR