Sekretaris Jenderal PBB António Guterres ngabagéakeun pengumuman tina dialog nasional di Kamerun



(Invest in Kamerun) - Inpormasi éta dipasihkeun ku Stéphane Dujarric, juru bicara Sekretaris Jenderal Pertubuhan Bangsa-Bangsa (PBB). "Sekretaris Jenderal (António Guterres NDLR) ngabagéakeun pengumuman ayeuna (10 Séptémber 2019 Ed) ku Présidén Paul Biya dina peluncuran prosés dialog nasional di Kamerun. Hal éta nyorong pamaréntah Cameroonian pikeun mastikeun yén prosés inklusif sareng nyumponan tangtangan anu nyanghareupan nagara.Cenah. "Anjeunna nyauran sadayana pamangku kapentingan Camerooniano, kalebet diaspora, pikeun milu kana usaha ieu.Ditambahkeun Stéphane Dujarric. "Sekretaris Umum nyarioskeun kaanggotaan PBB pikeun ngadukung prosés dialog", Janten juru carios.

Dialog anu diumumkeun ku Paul Biya di ahir bulan Séptémber bakal museurkeun kana topik-topik di handap ieu: bilingualisme, kabébasan budaya sareng kohesion sosial, rekonstruksi sareng ngembangkeun daérah anu dipangaruhan ku konflik, balikna pangungsi sareng jalma anu lunta, sistem pendidikan sareng peradilan, desentralisasi sareng pangembangan lokal, demobilisasi sareng panyabutan ulang ex-tempur, peran anu diaspora dina kamekaran nagara, jsb.

Krisis di Northwest sareng Southwest dimimitian ku klaim ahli korporat anu dibawa ku pengacara sareng guru. Salajengna, klaim-klaim ieu disimpen ku separatis sareng grup bersenjata anu ngadegkeun kota-kota anu maot: henteu aya sakola, henteu jasa pelayanan, teu dagang, sareng saterasna.

Patempuran antara gugus bersenjata sareng pasukan pertahanan parantos ngarang pisan. Numutkeun kana Krisis Internasional NGO, bentrokan ieu parantos ngabalukarkeun maotna ampir 2000. Samentawis éta, Komisi Tinggi PBB pikeun Pangungsi ngitung 21 291 pangungsi Kamerun di Nigeria salaku akibat tina krisis ieu sareng ratusan rébu IDP.

SA

Maca deui IEUH