Kasenian sareng Kabudayaan: Kamerun ngahargaan duta besarna

Édisi anu kaopat ngeunaan Musim Artistik sareng Budaya Nasional Kamerun, RECAN, parantos diluncurkeun di Yaounde ku Perdana Menteri sareng Kepala Pimpinan Pamaréntah Joseph Dion Ngute.

Acara anu dianggap faktor anu ngahijikeun, nyaéta pintonan budaya sareng pintonan artistik sadaya daérah, sapuluh daérah sareng divisi 52 Kamerun.

Rébuan lalaki sareng awéwé kabudayaan, ngaungkeun atraksi anu ngagonceng Museum Nasional salaku komitmen ka tanah air.

Dina disiplin 23, seni Kamerun, karajinan sareng budaya dipidangkeun ngaliwatan sababaraha pagelaran musik, tari, bioskop, desainer busana, kageulisan, karajinan, fotografi, sareng seni kuliner.

Perdana Menteri, diiring ku Menteri Bidoung Mpatt sareng Menteri Budaya, ngadamel seniman rally pikeun seniman ngadeg kuat ngalawan kakuatan naon waé anu sanggup ngarencanakan Damai sareng Perpaduan Kamerun.
Nyebutkeun kapala nagara, Perdana Menteri sénsitip;

"Tujuan umum urang nyaéta ngawangun Kamerun. Urang kedah sadayana ngiringan ngawangun warisan nasional. Urang kedah ngalawan naon waé anu ngancem persatuan kami.

Minangka acara hormat, Kepala Pamaréntah dihias tujuh lalaki sareng awéwé anu ngagaduhan pangakuan internasional dina bidang kabudayaan sareng Panyimpangan Husus.
Aranjeunna kalebet lima aktor industri bioskop,
# Gerald Essomba Seueur, aktor sareng Ikon Movie Afrika
Panggung Wayang # Dikongue Pipa # Edward Elvis Bvouma; jelema nu ngabodor
Pelakon # Quinta Ashu Eyong #Alenne Menget

Di antarana aya dua panulis;
# Djaili Amadou Amal #Jeanne Liliane Mani Mendouga.


Aranjeunna ngadesek pikeun ngawula salaku inspirasi pikeun seniman ngora.
Karnival sareng paméran nangtung pinuh nunjukkeun kamulyaan sareng kekayaan seni Cameroonian, karajinan sareng budaya.
Musim Artistik sareng Budaya Nasional neraskeun dinten 20 di Museum Nasional.


Salila ieu, sababaraha kagiatan bakal dipidangkeun ku subsét seni rupa, karajinan sareng budaya.

Priscilia Lum

Artikel ieu mimiti mecenghul di http://www.crtv.cm/2019/09/arts-and-culture-cameroon-honours-her-ambassadors/