The teleskop radio-kolosal ti China nembé nguping sinyal anu aneh di angkasa - BGR

Cina parantos nyéépkeun lima taun sareng ampir 200 juta dolar kanggo ngawangun teleskop bérter lima méter na, anu disebat FAST. Éta mangrupikeun kagiatan anu saé, tapi hasilna mangrupikeun téknologi, éta nyaéta teleskop radio panjang jangkep panglegana. Ayeuna, nalika China siap pikeun review ahir pikeun proyék réngsé dina bulan ieu, para ilmuwan nyatakeun yén aranjeunna parantos ngaguna teleskop pikeun ngadeteksi sinyal radio anu anéh ghaib anu radiasi.

Tina waktos ka waktos, teleskop radio di Bumi mendeteksi sinyal kuat ti sumber anu teu dipikanyaho. Bendungan radio gancang ieu (singgetkeun ka FRB) sering nyapu, tapi sababaraha diantarana aya anu ditingali ngulang deui dina interval anu sigana. Sinyal tinangtu, anu katelah FRB 121102, kasebat pernah tampil deui deui, sareng teleskop cemerlang sadaya-Cina ngupingkeun éta nyaring tur écés .

Henteu aya anu terang naon anu nyiptakeun FRB, sareng éta bagian tina naon anu ngajantenkeun aranjeunna pikaresepeun pikeun élmuwan. Kanyataan yén kalolobaanana jamna waktuna, tapi anu sanés, sapertos FRB 121102, ngulang téa, ngajadikeun prosés anu ngajantenkeun aranjeunna langkung misterius.

"Sakali ulasan ieu dilakukeun, FAST janten teleskop anu ditampi pikeun eksplorasi mayapada. Jiang Peng, lulugu insinyur FAST, nyatakeun dina hiji pernyataan. "Gancang kabuka pikeun para astronom Cina ti saprak April 2019. Saatos ditampi konstruksi nasional, astronom ti sakumna dunya bakal kabuka. "

Tim ilmiah anu nganggo sinyal FAST kauninga nunjukkeun indikasi FRB 121102 dina 29 Agustus, dédéngéan "langkung ti sababaraha puluhan titik" sinyal. Kajadian tinangtu ieu penting pisan sabab teu aya teleskop anu lain di Bumi anu kantos mendakan sababaraha pangulangan sinyal dina waktu anu pondok, anu nunjukkeun yén kakuatan luar biasa tina teleskop Cina anyar tiasa ngabuka muka konci rahasia sinyal.

CEPÉ bakal ngagaduhan leungeun anu lengkep, panaliti ngaharepkeun ngagunakeun éta dina panalungtikan anu masih aya pulsa terpencil, unsur sapertos hidrogen, sareng waé radio radio Fast Fast Bursts.

Sumber gambar: NASA / ESA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR