Teu aya anu terang lamun terang ka tanah land India anu salamet badarat kapaksa - BGR

Sagala sigana bakal maju kanggo lembaga rohangan India minggu kamari salaku semangat nambah pikeun badarat rencana satelit satelit Chandrayaan-2. Taun sareng taun perencanaan parantos nempatkeun India dina posisi anu saé pikeun ngaku tempat dina daptar pondok tina nagara anu ngamungkinkeun badarat anu lembut dina bulan, tapi sadaya ieu dirobih sateuacan kapal angkasa ditujukeun ku darat.

cicingeun sababaraha menit sateuacan anjeunna sakuduna nyabak bulan aman, ngantunkeun operatorna di Bumi pikeun ngagugat anjeunna. Ayeuna, orbiter lunar India ngagaduhan mayit anu ditumbuk tina luhur, aya masalah anu hariwang sadayana: naha éta hirup?

Sababaraha laporan saméméhna ngusulkeun yén kapal angkasa masih aya di tempat najan kacilakaanna, dumasar kana sumber anu teu namina yén gear badarat éta caket tapak badarat anu direncanakeun tapi éta condong ka sisi tinimbang nangtung.

ISRO - organisasi panilitian angkasa India, anu dasarna India NASA - saurna Senén éta masih narékahan pikeun ngadamel komunikasi sareng lahan saatos aya tempat éta. Teu aya apdet tambahan anu parantos sumping, anu sanés mangrupikeun tanda anu saé.

Upami éta sora dalit anjeun, éta sigana sabab éta anu kajantenan ka lander Israél Beresheet nalika anjeunna nyobian darat dina April. Spacecraft parantos lirén teu lami sateuacan badarat na, tinimbang badarat lalaunan, éta nabrak kana permukaan lunar. Kandaraan éta rugi total.

Dina hal Chandrayaan-2, probabilitas yén kapal angkasa tetep sanajan sawaréh operasionalna panjang. Sanaos ISRO parantos ayana di daerahna keuna ku LG, éta henteu cekap pikeun nangtukeun sajauhna karusakan LG, sareng kanyataan éta tetep cicingeun nunjukkeun yén éta sigana turun ka countdown .

Gambar Sumber: NASA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR