India: Arunachal ngadesek Center pikeun muka rute padagangan jalan sareng Bhutan, China sareng Myanmar | Warta India

ITANAGAR: Pamaréntah Arunachal Pradesh, Kemis nyauran ka Pusat nyandak léngkah-léngkah ningkatkeun konektipitas jalan sareng nagara tatangga. Myanmar Cina sareng ti Bhutan pikeun muka rute padagangan di antara belah wétan sareng nagara ieu.
Menteri Perindustrian, Perdagangan jeung Dagang Tumke Bagra milu dina rapat Badan Perdagangan, dipimpin Kemis ku Menteri Perdagangan sareng Industri Uni Piyush Goyal nepi ka modal nasional.
Bagra nyatakeun yén rekonstruksi Stilwell Road bakal ngahubungkeun daérah lahan anu sareng nagara-nagara ASEAN sareng nyayogikeun rute padagangan anu langkung pondok sareng langkung mirah ti rute pangiriman anu langkung panjang, nurutkeun pernyataan resmi anu dileupaskeun di dieu.
Diwangun nalika Perang Dunya II ku Sekutu ngabantosan pasukan Cina pikeun ngalawan Jepang, Stilwell Road ngahubungkeun India ka kalér Myanmar sareng Propinsi Yunnan ku China via Pangsau Pass di Arunachal Pradesh (wétan) .
"Pembukaan deui jalan Pangsau Pass bakal ningkatkeun hubungan dagang antara India jeung Myanmar sareng nguntungkeun penduduk lokal. Éta tiasa janten gerbang ka nagara-nagara Asia Tenggara, "saurna.
Bagra ogé nyarios yén konstruksi jalan Lumla di Arunachal Pradesh beulah kulon di Trashigang, Bhutan, bakal ningkatkeun poténsi pariwisata Tawang.
"Jalan anu ngahubungkeun Lumla tiasa diprakték dugi Warongde, di wates India-Bhutan, di sisi India. Tapi, jarak tujuh kilométer ti Warongde ka Khinye, Bhutan, acan nyambung. Guwahati via Tashigang bakal diréduksi ku lima jam dibandingkeun rute anu ayeuna ngalangkungan jalur Sela, Bomdila sareng ti Tezpur "Saur anjeunna.
Bagra nyatakeun jalan anyar ngalangkungan Trashigang ogé bakal ngabantosan komuter pikeun ngémutan jalan anu ayeuna kakeunaan longsor sareng ngabantosan Tawang ngembangkeun salaku tujuan wisata internasional.
Bagra ogé ngadesek Goyal nimbangkeun deui ukuran minimum anu diperyogikeun pikeun nyiptakeun zona ékonomi di nagara éta, dibéré topografi na, saurna.
Anjeunna ogé negeskeun kedah nyiptakeun toko kalayan fasilitas pikeun ngumpulkeun, diurutkeun, calibrate sareng bungkusan tatanén sareng produk hortikultur sapanjang jalan anu diusulkeun, saur éta.
Bagra ogé nyiptakeun unit sertifikasi pikeun produk pertanian sareng hortikultur organik sareng laboratorium analisis pangan di pusat kontrol wates.
Anjeunna nyatakeun pusat perdagangan internal terpadu di kota-kota wates antara nagara-wétan-wétan bakal ngabantosan patani di daérah éta, saurna.
"Barang ti Northeast anu dikirim ka nagara-nagara sanés di nagara ieu kedah dianggap" ékspor ékspor "sareng insentif realistis kedah diembangkeun," saurna, nambahan yén perdagangan wates via jalur Pangsau kana nagara ieu kaasup kana perjanjian perdagangan dua hala antara India jeung Myanmar.
Anjeunna ogé ngadesek Menteri Union pikeun muka pos adat di Nampong, Distrik Changlang, disatujuan ku pamaréntah India di 1951.
Menteri Arunchal Pradesh ngadesek Pusat ka Minta Myanmar ngawangun prasarana pikeun pos adat tanah. caket dina Pangsau Pass di gigirna.
Menteri Union Piyush Goyal ngajamin Bagra ngeunaan nyiptakeun déwan promosi ékspor di Arunachal Pradesh Spésialisasi produk pertanian sareng hortikultur.
Bagra naros ka Pusatna kanggo ningkatkeun subsidi 20 ayeuna kanggo transportasi bahan baku sareng ngarobih Program Pembangunan Nasional East East (NEIDS), saurna.
Menteri Arunachal Pradesh nyatakeun yén dina kaayaan Kabijakan Promosi Pelaburan Perindustrian Northeast 2007 (NEIIPP), subsidi transportasi 90% dibéré bahan baku sareng 50% pikeun produk réngsé.
Anjeunna ogé naroskeun ka Menteri Kesatuan pikeun nampi pendaptaran offline salaku bagian tina program ieu kusabab sambungan internét anu goréng di daérah jauh nagara.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India