Ahli astronom amatir sigana aya obyék interstellar anu kadua anu pernah aya - BGR

Komunitas astronomis ngahiung dina tungtung 2017 saatos hiji objek anu dipercaya asalna ti luar sistem tatasurya urang anu ditingal dina laju ngurilingan Matahari sareng na nalika uih deui ka ruang antarebut. Observasi obyék éta nyababkeun perdebatan antara ilmuwan anu henteu tiasa nangtoskeun naha éta komét, astéroid atanapi sanés-sanés, tapi hiji hal anu pasti: Oumheula, sapertos obyék ieu namina, henteu asalna tina kai kosmis kami. .

Ayeuna, di ngembangkeun anu pikaresepeun anu parantos dimimitian dina bunderan astronom amatir, pangunjung sanés poténsial anu atos dikenalkeun sareng para ilmuwan ningali pisan. disebatkeun namina C / 2019 Q4 (Borisov), ieu di tempat ku para astronom Gennady Borisov dina ahir Agustus. Nganggo pangamatan kuno, itungan trajekturna nyungkabkeun bentuk hiperbolik atanapi sadel, nunjukkeun yén anjeunna henteu dina orbit khas di Matahari.

Dibikeun gerak anu ditingali, obyék kedah kaluar tina sistem tatasurya urang sawaréh ngurilingan béntang kami, anu hartosna sigana pangunjung luar sistem tatasurya urang, sami sareng Oumheula. éta.

Pamanggihan éta cukup penting pikeun menerkeun buletin ti Minor Planét Center nyorot sababaraha hasil pangamatan dilakukeun ku sababaraha individu.

"Tina pangamatan anu sayogi, solusi orbital pikeun obyék ieu parantos dirobihkeun kana unsur-unsur hiperbola anu dibere di handap, anu bakal nunjukkeun asal interstellar," saur Minor Planet Center. "Seueur komputer anu sanés dina orbit parantos kasimpulanana."

Ieu hususna pikaresepeun sabab, sanés balapan frékuénsi pikeun ningali Oumheula saatos parantos atos wangsul deui ka ruang angkasa, objék ieu kedah "ditingali sahenteuna sataun," saur MPC, masihan élmuwan anu nyéépkeun waktos pikeun diajar éta sareng, mudah-mudahan, langkung seueur diajar ngeunaan ciri fisik na bahkan asal usulna.

Sumber gambar: NASA / ESA

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR