Awéwé murag kana "koma-koma" saatos nganggo krim wajah-tinted merkuri - BGR

Awéwé ti Sacramento ayeuna parantos didadarkeun salaku "kaayaan semi-komatose" saatos gaduh réaksi parah ka krim kulit merkuri. Produk éta, dituduhkeun diimpor ti Méksiko, dituduh kacemar dina sawatara waktu nalika prosés distribusi.

Pamakéan krim merek Pondok ngabalukarkeun nyababkeun karacunan métilmercury anu serius pisan sareng ngancam. . Sacramento County ngaluarkeun peringatan dicatet yén krimna parantos "ngalangkungan jaringan informal" sateuacan dipésér, janten hésé nangtukeun dimana sareng iraha éta dicandak ku mérkuri sareng kompléks milarian produk bahaya anu sami. .

Dina buletin kasebut, pejabat kabupaten nyalahkeun "pihak katilu" pikeun kontaminasi, anu ngadorong saha waé anu mésér produk anu sami ngaliwatan saluran anu teu resmi janten ati-ati pisan.

"Sacramento County Kaséhatan Umum ngadorong masarakat pikeun langsung ngeureunkeun nganggo krim kulit anu sami anu diimpor ti Méksiko kusabab résiko kontaminasi métilmercury," saur Perwira Kaséhatan Umum Sacramento County Olivia Kasirye. dina hiji pernyataan. "Methylmercury pisan bahaya pikeun dewasa sarta murangkalih."

Gejala karacunan methylmercury kaasup nyeri sirah, tremor, kahariwang sareng leungiteun mémori. Kasus parna tiasa ngahasilkeun gejala anu ngancem kahirupan sarta butuh perhatian médis langsung.

Buletin ogé nyatakeun yén ieu sanés munggaran produk anu katingalina aman ku kontaminasi: langkung seueur tina 60 kasus ieu parantos dikonfirmasi dina jaman baheula. salapan taun di California waé. Produk kapanggih janten tanggung jawab sering ti nagara sanés, tapi kadang ogé homemade atanapi henteu ngabebaskeun sareng dijual liwat saluran pasokan anu teu resmi.

Sumber Gambar: Departemen Kaséhatan California

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina BGR