[Peta] Présidén di Tunisia: Naha asal géografis ti calon pangaruh éta milih? - YoungAfrica.com

Diantara calon pamilihan présidén 15 Séptémber, sapuluh calon dina 26 asalna ti ibukota Tunis. © Afrika Afrika

Seueur ti Sahel saatos merdéka, pamimpin Tunisia, ti saprak revolusi 2011, langkung seueur ti ibukota Tunis. Calon dina pamilihan présidén dina dinten Minggu henteu énggal tina tren anyar ieu. Naon konsekuensi naon dina undian? Analisis.

Habib Bourguiba nyaéta putra Monastir di basisir wétan, Zine el Abidine Ben Ali Hammam Sousse, sakitar tilu puluh kilométer kalér. Kusabab kamerdekaan, henteu ngan ukur presiden nagara anu sumping tina daérah pantai anu istimewa ieu disebut Sahel. Seueur menteri sareng para pagawé negeri sipil ogé sumping ti daérah ieu, daérah pangaruh sareng tempat beternak pikeun pulitik, anu lila pisan kauntungan tina kauntungan ékonomi.

Nanging, saprak révolusi, prevalénsi Sahelian parantos ngikis. Janten urang saw Présidén Tunisia, anu kasep Beji Caid Essebsi, kéngingkeun pemilihan présidén 2014. Anjog dina 2016 di kapala pamaréntah. Youssef Chahed, calon ayeuna pikeun kantor pang luhur, ogé asalna tina bunderan ibukota anu ngagaduhan hak istimewa. Perjujuran pikeun sababaraha Sahelians, sedengkeun anu sanés nyebatkeun yén pembagian lami ieu henteu peryogi deui. Janten naon tempat anu masihan ayeuna ka asal-usul géograpis para pura-pura ka Carthage?

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique