India: PCN Kongrés Persetujuan Kongrés; bakal bersaing korsi 125 masing-masing dina polling Maharashtra | Warta India

Cirebon: Kongres et tina Partai Kongrés Nasionalis bakal bersaing korsi 125 masing-masing ka Pamilihan Maharashtra nyimpulkeun pembagian korsi pikeun perang pamilihan anu bakal datang ngiringan pamaréntah BJP di nagara éta. Pamimpin NCP Sharad Pawar ngumumkeun dina Senén yén anjeunna bakal nahan korsi 38 pikeun sekutu.
Kadua mitra parebutkeun kana polling 2014 sacara misah tapi patepang dina polling 2019 Lok Sabha dimana hasilna goréng. Aranjeunna parantos ngahiji kanggo kontes Majelis, anu sacara lega katempona salaku kuat dina milih kombinasi kaputusan BJP-Shiv Sena. Dina 2014, Kongrés kantos meunang korsi 42 sareng PCN 41. BJP parantos janten pihak anu paling penting tina nagara sareng korsi 122.
Pimpinan Kongrés nyatakeun yén, salian pikeun ngabéréskeun nomer éta, dua partai ogé parantos ngaidentipikasi konstituensi anu bakal tangtangan. Nanging, tilas CM Prithviraj Chavan nyatakeun yén éta mungkin pikeun sekutu pikeun nukeur ngeunaan 5 ka korsi 7 gumantung kana faktor gain.

Artikel ieu mimiti mucunghul (dina Basa Inggris) dina Jaman India