Pidio WATSAP: INGIN INGIN INGNA AYA KLIK DI TAPI GOLONGAN UNTUK INTAN

Video. WhatsApp: Naha henteu kéngingkeun tombol kanggo bagikeun waktosna

UPDATED 15 / 09 / 19 TO 10H05

Aplikasi email ayeuna ngalaman pelanggaran privasi anu penting Panaliti kaamanan parantos ningali palanggaran privasi penting dina tombol babagi WhatsApp anu anyar anu aya dina kaayaan sagala rupa tulisan sareng eusi dina wéb. Tombol anu di tanya bakal ngawenangkeun Facebook ngabebaskeun data pribadi pangguna, kaasup alamat IPna.

Prosedur ilegal saprak sanajan Facebook gaduh WhatsApp, éta teu ngagaduhan hak pikeun ngrebut data pribadi pangguna tina aplikasi email. Dina awal Agustus, perusahaan Mark Zuckerberg parantos nempatkeun pilihan sharing énggal, langkung seueur dipanggihan di handapeun tulisan sareng eusi wéb anu sanés. Ieu mangrupikeun tombol anu ngamungkinkeun anjeun ngabagi artikel atanapi eusi dina paguneman WhatsApp. Nanging, sateuacan dugi di aplikasi olahtalatah, inpormasi mimiti nembus server Facebook anu nyekep sababaraha data pangguna.

Ngan ukur kieu jalanna yén obyék anu dibagikeun dikintunkeun ka tungtung-tungtung, sakumaha aplikasi WhatsApp, sakuduna mastikeun rahasia pesen anu disilihkeun dina platformna.

Panaliti dina asal panemuan ieu dijelaskeun Panaliti dina asal panemuan ieu, Nadim Kobeissi, ngajelaskeun dina Twitter yén tombol "resep" Facebook dipikanyaho pikeun ngamungkinkeun Facebook milu warta. kegiatan pangguna, sanaos dina situs wéb sanésna ". Perkenalan tombol bagikeun WhatsApp anyar ngajantenkeun anjeunna nyandak minat anu saé, anu ngamungkinkeun anjeunna mendakan éta "nalika anjeun klik tombol" Bagikeun "dina WhatsApp, tumbu tautan henteu muka aplikasi WhatsApp anjeun langsung, tapi WhatsApp Web API ", dina kecap sanésna, pangladén Facebook. Dibikeun petikan ngalangkungan Web API aplikasi, data henteu énkripsi tungtung-ka-tungtung mimiti. Panaliti yakin yén kalayan inpormasi ieu, Facebook tiasa "cocogkeun inpormasi ieu kana alamat IP anu anjeun sambungkeun kana WhatsApp sorangan."

Prakték haram Anu nyebatkeun data pangguna WhatsApp ku Facebook tina Facebook anu haram nurutkeun Komisi Éropa. Kolega urang di 01Net.com parantos ngahubungi WhatsApp pikeun penjelasan. Jaringan sosial bakal nyobian ngirangan masalah, ngaku yén tombol anu diuji ku panaliti henteu asalna tina WhatsApp, tapi ti perusahaan katilu. Numutkeun kana penerbit, ngaklik tombol sharing WhatsApp tina smartphone langsung ngaluncurkeun aplikasina. Nanging, saatos pamastian ku 01Net.com, tetep bakal aya tukeur sareng API Wéb WhatsApp sateuacan muka aplikasi dina ponsel. Upami nuju ku Facebook di 2014, WhatsApp parantos ngajamin yén teu aya data-pamakéna anu tiasa dibagikeun sareng perusahaan induk.

Jangji yén aplikasi olahtalatah sigana henteu leres-leres diayakeun. Upami anjeun menghargai privasi pesen sareng data anjeun dina WhatsApp, langkung saé pikeun ngaliwat solusi sharing anu sanés pikeun waktos.