Kongo: rasul Medard, panyawat tradisional ngunza anu ngarobih layar dina "Kongo" - JeuneAfrique.com

Pamandangan ti Kongo. Pilem piramida

Hadrian La Vapeur sareng Corto Vaclav ngahaturanan pilem dokumenter ka rasul Medard, dukaun ngunza tradisional. Afrika ngora nambut pendak sareng anjeunna.

Ngomong yén ngarobih layar mangrupikeun eufemisme. Perwira suci, tangtosna, yén rasul ieu Medard, penyembuhan persaudaraan ngunzas di ibukota Kongo-Brazzaville, anu sutradara Hadrian La Vapeur sareng antropolog Corto Vaclav sumping pikeun ngahaturanan hiji dokumenter dokumenter anu matak pikaresepeun.

Kaluaran pisan di hareupeun kaméra, anjeunna ngémutan nalika anjeunna ngalaksanakeun perang dina garéja anu teu resep teu aya kakuatan ku kawih pikeun ngaleungitkeun mantra jahat anu mangaruhan kasehatan "pasien" anu sumping pikeun ménta pitulung. Éta henteu maksakeun lamun urang tiasa patepang sacara pribadi, saatos anggeus saringan heula Kongo, film pitur anu ngagambar potret na.

Artikel ieu mimiti mecenghul di Jeune Afrique